Formül Plastik halka arz ne zaman, kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?

Plastik ve metal sektöründe faaliyet gösteren Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş., halka arz kararı aldı. Formül Plastik halka arz ne zaman, kişi başı kaç lot verir, borsada ne zaman işlem görecek?

Formül Plastik halka arz ne zaman, kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname de yayımlandı. Formül Plastik'in halka arzında öne çıkan detaylar ise şu şekilde:


Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş.

SPK Onay Tarihi: Onay Bekliyor

Talep Toplama Tarihleri: Netleşmedi

Sermaye Artırımı: 30.000.000

Ortak Satışı: 10.000.000

Toplam Pay Adedi: 40.000.000

Hisse Fiyatı: *** TL

Halka Arz İskontosu: %***

Halka Açıklık Oranı: %25

Halka Arz Büyüklüğü: *** TL

Dağıtım: Bireysele Eşit

Borsa Kodu: ***

İşlem Tarihi: ***

Katılım Endeksi: Netleşmedi

T1-T2 bakiye kullanılamaz.

***

TAHSİSAT ORANLARI:

Bireysel Yatırımcı: ***

Y. İçi Kurumsal: ***

Y. Dışı Kurumsal: ***

***

FON KULLANIM YERLERİ:

Yatırımlar: %70

İşletme Sermayesi İhtiyacının Karşılanması: %30

***

ÖNEMLİ DETAYLAR

15 gün fiyat istikrarı planlanmaktadır.

Şirket 1 yıl sermaye artırımı ve pay satışı yapmayacaktır.

Ortaklar, 1 yıl pay satışı yapmayacaktır.

***

ŞİRKET HAKKINDA

"Formül; Veliköy ve Çerkezköy’deki modern fabrikalarında PP-R boru ve ek parçaları, PVC boru ve ek parçaları ile PE-RT boru üretimi yapmakta, bunun yanı sıra pirinç insört ve bağlantı parçalarını da kendisi üretmektedir."

Başlangıçtaki ana faaliyet konusu kalıp üretimi ve ticareti olan Formül; torna -tesviye ve ardından Kalıpçılık mesleğinde ustalaşan Haydar Şahin tarafından, 1992 yılında kurulmuştur. 1995 yılında Plastik Enjeksiyon Makineleri yatırımı yapılarak, plastik üreticilerine hitaben PP-RC Bağlantı Elemanları üretimine başlanmıştır.

2000’li yılların başından itibaren ise Formül ve Aquapa markaları Şirket adına tescil ettirilerek, kendi markalarıyla üretime geçilmiştir. Aynı zamanda, üretilen ürünlerle ilgili gerekli olan ISO ve TSE belgeleri alınmıştır.

2003 yılından itibaren yurt içi satışın yanı sıra ihracata da ağırlık verilmeye başlanmıştır. İhracatta ülke ve pazar ağını genişletebilmek için gerekli olan, tanımlanan standartlara uygunluğu belirlenmiş ve uluslararası kabul görmüş kalite belgelerinin alınmasına öncelik verilmiştir.

2009 yılında, yarı mamul sınıfındaki metal girdi gereksinimini, kendi üretiminden karşılamak üzere Metal Fabrikası kurulmuştur.

2013 ve 2014 yılları içinde ulaşılan ihracat hasılatıyla bağlantılı olarak üretim kapasitesi iki katına çıkarılmış ve üretim süreçlerinde otomasyona geçilmiştir. Söz konusu kapasite artışı yatırımları sonraki yıllarda müşterilerin taleplerinin yerine getirilmesinde kolaylık sağlamış ve Şirket’in büyümesine olumlu katkı vermiştir. Keza 2014 yılında yapılan ihracatla, “TİM İlk 1000 İhracatçı” listesine girilmiştir. Şirket devam eden yıllarda da aralıksız olarak her yıl bu listede yer almıştır.

Şirket’in yurt dışı satışları büyüdükçe yeni markalara ihtiyaç duyulmuş ve bu nedenle Formül ve Aquapa markalarına ek olarak Foraqua, Aquaplast ve Aquapipe markaları da Şirket adına tescil edilmiştir.

BANKA VE ARACI KURUMLAR

SPK onayının ardından güncellenecektir.

***

Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Bakmadan Geçme