Ahlatcı'nın bir şirketi daha halka arz onayı aldı!

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Ahlatcı Holding bünyesinde yer alan şirketlerden biri daha…

Ahlatcı'nın bir şirketi daha halka arz onayı aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Ahlatcı Holding bünyesinde yer alan şirketlerden biri daha halka arz onayı aldı. Sermaye Piyasası Kurulu, Ahlatcı Doğal Gaz’ın ardından Enerya Enerji’ye de halka arz için onay verdi. İşte Enerya Enerji’nin halka arz detayları!

Ahlatcı Holding’in gaz dağıtım şirketlerinden biri olan Ahlatcı Doğal Gaz, 2023 yılının ilk günlerinde halka arz edilmişti. Şirket bünyesinde yer alan bir diğer firma olan Enerya Enerji de halka arz için onay aldı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 9 Ağustos tarihli bülteninde Enerya Enerji’nin halka arz detayları da paylaşıldı.

SPK’dan paylaşılan bilgilere göre, Enerya Enerji’nin halka arz fiyatı 88,76 TL olacak. Şirket, halka arzda toplam 39.000.000 lotu satışa sunacak. Bu halka arzda, bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak. Enerya Enerji’nin halka arzın ardından halka açıklık oranı ise %26,9 olacak. Öte yandan şirket halka arzında T1 ve T2 bakiyeler kullanılamayacak.

Enerya’nın halka arzında yatırımcı grubu bazında tahsisat oranları da onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak. Talep toplama tarihleri ve katılım endeksi durumu da yine gelecek olan SPK onaylı izahnamenin ardından belirlenmiş olacak.

Şirket ve ortaklar, 1 yıl boyunca satmama taahhüdü veriyor. Öte yandan yine şirket, 1 yıl boyunca sermaye artırımı gerçekleştirmeyecek. Banka ve aracı kurum detayları da ilerleyen günlerde netlik kazanacak.


Bakmadan Geçme