BofA 1 milyon lot aldı, halka arz hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Alves Kablo, son birkaç günde yüzde 25 düşüş göstermişti. 29 Mart seansında Bank of America'dan 1 milyonun üzerinde lot alındı. ALVES payları tavan fiyata yükseldi.

BofA 1 milyon lot aldı, halka arz hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasının yeni halka arz şirketlerinden Alves Kablo, şimdiye kadarki tarihi zirve fiyatı olan  75,20 TL'den düşüşe geçmişti. ALVES payları, bu fiyattan sadece birkaç gün içerisinde yaklaşık %25 düşüş gösterdi. Hissenin düşüşe geçmesini fırsat bilenler, 29 Mart tarihinde yüklü alım yaparak ALVES paylarını tavan fiyata götürdü.

HALKA ARZ SONRASI %286 DEĞER KAZANDI!

Alves Kablo'nun SPK onayının ardından halka arz edilen payları, 29 Şubat 2024 tarihinde Borsa İstanbul'da işleme başladı. Halka arz fiyatı 19,45 TL olan ALVES hisseleri, 26 gördü. Hisse, bu fiyata geldiğinde halka arzın ardından yaklaşık %286 değer kazanmış oldu.

BofA 1 milyon lot aldı, halka arz hisse tavan oldu!

TEPEDEN %25 DÜŞTÜ!

26 Mart'ta şimdiye kadarki tarihi zirve fiyatını gören Alves Kablo, o tarihin ardından düşüşe geçmişti. 27 ve 28 Mart'ta düşüş gösteren ALVES, 29 Mart'ta da 56,30 TL'ye kadar düştü. Hisse, tarihi zirvesinden yaklaşık %25 düşmüş oldu. 

BofA 1 milyon lot aldı, halka arz hisse tavan oldu!

BANK OF AMERICA 1 MİLYON LOT ALDI, HİSSE TAVAN OLDU!

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından biri olan Bank of America, ALVES paylarında yüklü alım yaptı. Haber yayın saati itibariyle, BofA üzerinden 1.049.305 lot alım gerçekleştirildi. BofA'yı 420.035 lot ile Investaz, 114 binin üzerinde lot ile de İnfo Yatırım takip etti. 

28 Mart seansını 57,50 TL'den kapatan ALVES, tavan fiyat olan 63,25 TL'den işlem görüyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme