Borsa İstanbul'da Kayseri dalgası!

Borsa İstanbul'da payları işlem gören Kayseri şirketleri son zamanlarda yükselişi ile dikkat çekti…

Borsa İstanbul'da Kayseri dalgası!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da payları işlem gören Kayseri şirketleri son zamanlarda yükselişi ile dikkat çekti. BIST Kayseri endeksinin yükselişinde FORMT, TMPOL, AYEN ve LUKSK önemli rol oynadı!

Borsa İstanbul endeksinde yükseliş devam ediyor. BIST Kayseri endeksi de bu yükselişe ayak uydurdu. Kayseri’nin borsada işlem gören şirketleri, yükselişleri ile dikkat çekti. Özellikle Lüks Kadife ve Te-mapol Polimer’in hisseleri bu yükselişte önemli rol oynadı. Lüks Kadife hisseleri geçen aydan bu yana %200’e yakın bir yükseliş kaydetti.Kayseri’nin bir diğer şirketi TMPOL hissesi ise Mayıs ayının sonunda başladığı yükselişi %100’e yaklaştırdı.

BIST Kayseri endeksinde 10 şirket bulunuyor. Bu şirketler ise şu şekilde:

Ayen Enerji (AYEN), Erbosan Erciyes Boru ( ERBOS), Formet Metal ve Cam Sanayi (FORMT), Karsu Tekstil (KRTEK), Kayseri Şeker (KAYSE), Lüks Kadife (LUKSK), Oylum Sınai Yatırımlar (OYLUM), Rainbow Polikarbonat (RNPOL), Temapol Polimer Plastik (TMPOL), Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi (YATAS).

AYEN %100 YÜKSELDİ

10 Mayıs tarihinde 19 TL fiyatlardan işlem gören AYEN Enerji hisseleri, şu sıralar 35 liraların üzerinde işlem görüyor. Şirket hisseleri o tarihten bu yana %100’e yakın bir yükseliş gösterdi.

Haber
AYEN GRAFİK

ERBOS’TAN %50 PERFORMANS

Erbosan’ın Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri, 10 Mayıs tarihinde 101 TL’ye kadar geriledi. Ancak, şirket hisseleri son zamanlardaki yükselişi ile dikkat çekiyor. ERBOS, 154 TL fiyatlardan işlem görüyor.

Haber
ERBOS GRAFİK

DEPREMDEN BU YANA %170 YÜKSELİŞ!

Kayseri’nin önde gelen şirketlerinden Formet de depremden bu yana gösterdiği yükseliş ile dikkat çekiyor. 7 Şubat tarihinde 1.01 TL olan FORMT hisseleri, şu sıralar 2,75 TL fiyatlardan işlem görüyor. Şirket hisseleri o tarihten bu yana %170’lik bir yükselişe imza attı.

Haber
FORMT GRAFİK

KRTEK TOPARLANMA SÜRECİNDE

Karsu Tekstil’in hisseleri de son zamanlarda eski fiyatlarına dönme çabası gösteriyor. Daha önce 32 TL fiyatları gören KRTEK hissesi, mayıs ayında 15 TL’nin altına kadar gerilemişti. Mayıs’tan bu yan %75’lik bir yükseliş gösteren şirket hisseleri, şu sıralar 25 TL’nin üzerinde işlem görüyor.

Haber
KRTEK GRAFİK

KAYSE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Mayıs ayının halka arzlarından Kayseri Şeker, halka arzın ardından düşüşü ile dikkat çekmişti. 16,27 TL’den halka arz olan şirket hisseleri, daha sonra 15 TL’lere kadar gerilemişti. Son zamanlarda yükselişe geçen şirket hisseleri, 30 TL’ye doğru yola çıktı. KAYSE 17 Temmuz’da 28 TL’lerden işlem görüyor.

Haber
KAYSE GRAFİK

LUKSK REKORA KOŞUYOR

Mayıs ayında 23 TL’lerde işlem gören Lüks Kadife hisseleri, son zamanlarda yatırımcılarının cebini doldurdu. LUKSK hissesi, o tarihten bu yana yükselişi ile dikkat çekiyor. Hisse fiyatı 60 TL’nin üzerine çıkarak rekora koşuyor.

Haber
LUKSK GRAFİK

OYLUM DA YÜKSELİŞTE

Oylum da son zamanlarda yükselişe geçen hisselerden biri oldu. Mayıs ayından bu yana gösterdiği yükseliş performansı ise %50 dolaylarında.

Haber
OYLUM GRAFİK

RNPOL %50’Yİ GEÇTİ

3 Mayıs tarihinde 13 TL’nin altına kadar düşen Rainbow Polikarbonat hisseleri (RNPOL), son zamanlarda yeniden yükselişe geçti. Şirket hisseleri şu sıralar 19 TL’nin üzerinde işlem görüyor ve yükseliş oranı ise %50 dolaylarında.

Haber
RNPOL GRAFİK

TMPOL KAZANDIRDI

Mayıs ayından bu yana hem BIST Kayseri endeksinin hem de borsa genelinin en dikkat çeken şirketlerinden biri TE-MAPOL Polimer oldu. 23 Mayıs tarihinde 22 TL’lerde olan şirket hisseleri şu sıralar 42 TL’nin üzerinde işlem görüyor. %100 yakın bir yükseliş kaydeden TMPOL, yatırımcılarının yüzünü güldürüyor.

Haber
TMPOL GRAFİK

EN AZ YATAŞ KAZANDIRDI

Borsa İstanbul şirketlerinden Yataş a son zamanlarda yükseliş gösteriyor. Ancak şirket hisseleri, Mart ayında 40 TL’nin üzerinde iken 22 Haziran’da 28 TL’nin altına kadar geriledi. Şu sıralar 34 TL’lerden işlem gören şirket, Kayseri şirketleri arasında yatırımcılarına en az kazanç sağlayan şirketlerden biri oldu.

Haber
YATAS GRAFİK

Grafikler, Google Finance‘den alınmıştır.

Kaynak: halkaarzhisseler.com

Bakmadan Geçme