Borsaya 'Hareket' geliyor!

Borsa İstanbul'a 'Hareket' geliyor. Sermaye Piyasası Kurulu'na halka arz başvurusunda bulunan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş.'nin detayları belli oldu. Hareket Proje Taşımacılığı halka arz ne zaman?

Borsaya 'Hareket' geliyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu'na bir şirketten daha halka arz başvurusu geldi. Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş., Yatırım Finansman liderliğinde halka arz için hazırlanan taslak izahnameyi yayımladı. Şirketin halka arzında öne çıkan detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş., toplam 24.000.000 lotu halka arz için harekete geçti. Şirket, bu lotların 19.200.000 adedini sermaye artırımı, 4.800.000 adedini de ortak satışı şeklinde satışa sunacak. Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş.'nin halka arz sonrası halka açıklık oranı ise %20,8 olacak.

Halka arz fiyatı, iskonto oranı, borsa kodu ve katılım endeksi gibi durumlar ise Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayından sonra netlik kazanacak. Şirket, halka arzda bireysel yatırımcılara eşit dağıtım uygulayacak. Ancak tahsisat oranlarına da taslak izahnamede yer verilmedi.

FON KULLANIM YERLERİ AÇIKLANDI

Hareket Proje Taşımacılığı halka arzında fon kullanım yerleri de belli oldu. Şirketin taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre gelen fonun kullanım yerleri şu şekilde planlanıyor:

Makine, Ekipman, Tesis ve Proje Yatırımları: %50-60

Finansal Borçların Ödenmesi: %20-25

Şirketin İşletme Sermayesinin Güçlendirilmesi: %20-25

HALKA ARZDA DİĞER ÖNEMLİ DETAYLAR

Şirketin halka arzında 30 günlük bir fiyat istikrarı planlaması var. Ayrıca, şirket ve ortaklar 1 yıl boyunca pay satışı yapmayacağını taahhüt ediyor. Öte yandan yine şirket, 1 yıl boyunca bedelli/bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmeyecek.

HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI NE İŞ YAPAR?

Hareket 60 yıldan uzun bir zamandır müşterilerine mühendislik çözümleriyle ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler ayrıca proje planlama, güzergâh etütleri, yük kaldırma mühendisliği, proje yönetimi ve kurulum işlerini kapsamaktadır.

Türkiye ve Kafkasya bölgesinde daha önce yapılmış güçlü proje referanslarıyla, müşterilerine petrokimya, yenilenebilir enerji ve güç sektöründe ve özellikle greenfield (yeşil alan), tesis kapatma, bakım ve açık deniz projeleri alanlarında hizmet vermektedir. İstanbul, Türkiye’de yer alan genel merkeziyle, Avrasya, Orta Doğu ve Afrika’da uluslararası faaliyet göstermektedir.

HALKA ARZLARI KOLAYCA TAKİP EDİN!

Aşağıda linkleri bulunan Halka Arz mobil uygulamalarımızdan cihazınıza uyumlu olanı (iOS-Android) telefonunuza indirerek halka arzları anlık bildirimlerle kolayca takip edebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme