Dev enerji şirketinden %700'lük dev bedelsiz kararı!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden biri olan Alfa Solar Enerji, yönetim kurulu toplantısında…

Dev enerji şirketinden %700'lük dev bedelsiz kararı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden biri olan Alfa Solar Enerji, yönetim kurulu toplantısında bedelsiz kararı aldı. Şirket, %700 oranında iç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. ALFAS ne zaman bölünecek, bedelsiz ne zaman? İşte detaylar!

2022 yılının son çeyreğinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Alfa Solar Enerji, halka arzın ardından gösterdiği yükseliş performansı ile yatırımcılarının adeta cebini doldurmuştu. Halka arz fiyatı 58,50 TL olan şirket hisseleri tavan serisi rekoru kırmış ve ardından 400 liralara kadar yükselmişti. Daha sonra hisseleri 330 TL fiyatlara kadar gerileyen şirketten bedelsiz sermaye artırımı kararı geldi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bir açıklamada bulunan Alfa Solar Enerji ( ALFAS), bedelsiz oranının ise %700 olduğunu duyurdu. Şirketin mevcut sermayesi 46.000.000 TL ve bedelsiz sonrası sermayesi ise 368.000.000 TL olarak göze çarpıyor. Tamamı iç kaynaklardan karşılanacak bedelsiz sermaye artırımında iç kaynaklar detayı ise emisyon primi.

Haber

EMİSYON PRİMİ NEDİR?

Anonim şirketlerde gerçekleştirilen sermaye artışlarında, ilgili şirketin pay senetleri itibari değerlerinden daha yüksek bir değere sahip olacak şekilde devredilebilmektedir. Böyle bir durumda, ilgili payların itibari değerleri ile devredildikleri bedel arasındaki farka emisyon primi adı verilmektedir. Örneğin ilgili şirketin esas sözleşmesinde şirketin her bir payının 1 (bir) TL değerinde olduğu öngörülmüşse, dolayısıyla payların itibari değeri 1 (bir) TL ise, ilgili payların 1 TL’nin üzerindeki bir değerle, örneğin 3 TL olarak devredilmesi halinde, payın nominal değeri ile itibari değeri arasındaki fark olan 2 TL emisyon primi niteliğinde olur. (Kaynak: startupnedir.com)


ALFAS NE ZAMAN BÖLÜNECEK?

Şirket, sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurusunu ilettikten sonra Kurul’dan onay bekleyecek. ALFAS’ın 2023 yılı içerisinde bedelsiz sermaye artırımı için onay alması bekleniyor.

Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Bakmadan Geçme