Europower Enerji'den 40 milyon dolarlık dev yatırım!

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden Europower Enerji, dev bir yatırıma imza atıyor. Kamuyu…

Europower Enerji'den 40 milyon dolarlık dev yatırım!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden Europower Enerji, dev bir yatırıma imza atıyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden açıklamada bulunan şirket, söz konusu yatırımın 40 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul pay piyasasında yer alan yeni halka arz şirketlerden Europower Enerji ( EUPWR), dev yatırım yapıyor. Şirket, KAP üzerinden yaptığı duyuru ile yatırımcılarını heyecana boğdu. Yapılan açıklamada, Güç Trafosu Fabrikası İnşaatı için 6 Temmuz tarihinde temel atma töreni gerçekleştirileceğini açıkladı.

Europower, söz konusu yatırımın bedelinin ise 40 milyon ABD doları olduğunu duyurdu. Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

“Şirketimiz, Girişim Elektrik Grubu Ana Kampüsünde bulunan ve mülkiyetimizde olan 220863 ada 9 ve 10 numaralı parseldeki alana Güç Trafosu Fabrikası İnşaatı için 06.07.2023 tarihinde (yarın) temel atma töreni gerçekleştirecektir.

2025 yılı ilk yarısında faaliyete geçmesi hedeflenen tesiste 550 kV 330 MVA güce kadar YG Güç Trafosu İmalatı ve ARGE/ÜRGE çalışmalarında da kullanılacak Türkiye’nin konusunda önde gelen test merkezlerinden biri olacak Akredite YG Ekipmanları Test Laboratuvarı bulunacaktır.

Planlanan yatırım tutarı 40.000.000 USD’dir. (Kırk Milyon, Amerikan Doları)

Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.”


Bakmadan Geçme