Galatasaray'ın stadyumdan elde edeceği gelir belli oldu!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, stadyum isim…

Galatasaray'ın stadyumdan elde edeceği gelir belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, stadyum isim sponsorluğu için anlaşmaya vardı. Sarı kırmızılı kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden sözleşme detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Borsa İstanbul’un spor şirketlerinden Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. (GSRAY), merakla beklenen stadyum isim sponsorluğunun detaylarını duyurdu. KAP üzerinden yapılan açıklamada, Rams Global İnşaat ile yapılan sözleşmenin 5 yıl geçerli olacağı belirtildi.

Şirket hisselerinde dalgalı seyir sürerken, yapılan bu sponsorluk anlaşmasının ardından hisselerin nasıl etkileneceği yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. Öte yandan Galatasaray’ın KAP üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şirketimiz ve Galatasaray Spor Kulübü ile Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 5 sezon için geçerli olmak üzere yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzalanmıştır. 2023-2024 Futbol Sezonu için stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.600.000,00 TL + KDV (ikiyüzonüçmilyonaltıyüzbintürklirası + kdv) olarak belirlenmiştir. Takip eden sezonlara ilişkin sözleşme bedelleri için, Türkiye İstatistik Kurumunun ve Enflasyon Araştırma Grubunun açıklayacağı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalaması alınarak artış oranı belirlenecektir. 2023-2024 Stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.600.000-TL +KDV’nin % 36’sı, 77.420.000-TL+KDV Galatasaray Spor Kulübüne, %64’ü 136.180.000-TL+KDV şirketimize ödenecektir. Ayrıca sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak şirketimize prim ödemesi yapılacaktır.”

Galatasaray, geçtiğimiz haftalarda bedelli sermaye artırımı kararı almış ve bu doğrultuda Sermaye Piyasası Kurulu’na da başvurusunu iletmişti.