Halka arz hisse tavan oldu, zirve fiyatı değişti!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketi tavan fiyata yükseldi. Hissede tarihi zirve fiyatı da değişti. Hisseye dip fiyattan giren yatırımcılar ise yüzde 65'in üzerinde kazanç sağladı.

Halka arz hisse tavan oldu, zirve fiyatı değişti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son halka arz şirketlerden biri olan Mega Metal, yükselişe devam ediyor. Borsada işleme başlamasının ardından halka arz fiyatının %30 altına kadar gerileyen hisse, son zamanlarda yatırımcılarının yüzünü güldürmeye başladı. MEGMT hisseleri 15 Aralık 2023 tarihinde borsada işleme başlamış ve 28,30 TL'den halka arz edilmişti. 

Borsadaki ikinci gününde 34 TL'nin üzerine çıkan MEGMT, bugüne kadar en yüksek de o fiyatı görmüştü. Hisse, daha sonra düşüşe geçmiş ve 22 TL'nin de altına kadar gerilemişti.

2024 yılının ilk günlerinden bu yana yükseliş gösteren MEGMT hisseleri, 16 Ocak 2024 tarihinde de tavan fiyata yükseldi. Hisse, saat 10.30 itibariyle 36,20 TL'den işlem görüyor. Mega Metal'de böylelikle tarihi zirve fiyatı da yükselmiş oldu.

DİPTEN ALANLAR %65 KAZANDI

Mega Metal hisseleri, 29 Aralık 2023 tarihinde 22 TL'nin altına kadar düşmüştü. O tarihte 21,82 TL'yi gören MEGMT hissesini bu dip fiyattan alan yatırımcılar %65'in üzerinde kazanç sağladı. Hisse, halka arz fiyatının üzerine ise %25'in üzerinde prim ekledi.

Halka arz hisse tavan oldu, zirve fiyatı değişti!

ABD'DE ŞİRKET KURDU!

Kayseri merkezli faaliyetlerine devam eden Mega Metal, geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri'nde şirket kurma kararını açıklamıştı. Geçtiğimiz gün de konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şirket, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

12.01.2024 tarihinde yaptığımız  özel durum açıklaması ,  "Finansal Duran Varlık Edinimi" şablonu ile yeniden  kamuoyunun dikkatine sunulmaktadır

"Şirketimiz, ABD'ye gerçekleştirdiği ihracat bazlı satışları ile müşteri sayı ve çeşitliliğini artırıp geliştirmek amacıyla, ABD'nin Connecticut eyaletinde ilk etapta satış ve pazarlama faaliyeti göstermek üzere, %100 bağlı ortaklığı olacak şekilde,  12 Ocak 2024 tarih ve 03 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla Şirket  kurulmasına karar vermiştir.

Kurulacak şirket ile ABD pazarında lokal bir şirket olarak süreklilik sağlayıp, oradaki satışların ve faaliyetlerimizin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

ABD'de kurulacak şirketimiz ile başlangıçta satış ve pazarlama faaliyetleri için depo /depolar kiralayıp, ardından ABD'de yapılan satışlarımızın bu yeni şirket üzerinden yapılması planlanmaktadır.

Başlangıçta Satış ve Pazarlama faaliyeti gösterecek olan Şirketin, ilerleyen dönemde ise üretim tesisleri kurup, organik büyüme bağlamında yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere çalışmalar yapması, ABD ve çevre ülkelere yapacağı satışlarda, ilgili ürünleri bu üretim tesisinde üretmesi planlanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme