Halka arz hisse yön değiştirdi tavan oldu!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketi, aşağı yönlü hareketini bugün yukarı kırdı. Hisseler tavan…

Halka arz hisse yön değiştirdi tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni halka arz şirketi, aşağı yönlü hareketini bugün yukarı kırdı. Hisseler tavan oldu! Detaylar haberimizde!

22 Eylül 2023 tarihinde Borsa İstanbul‘da işlem görmeye başlayan Hat-San Gemi İnşa hisseleri, bugün tavan oldu. 22,60 TL fiyattan halka arz edilen HATSN, borsada işleme başlamasının ardından en yüksek 83,65 TL‘yi görmüştü. Daha sonra düşüş ivmesine giren HATSN hissesi, 46,38 TL‘ye kadar geriledi.

1 Kasım 2023 tarihli seansa en düşük 46,38 TL‘yi gören HATSAN, günün kapanışını ise 48,80 TL‘den yaptı. 2 Kasım tarihinde de düşüş gösteren hisselere, daha sonra alıcılar yoğunlaştı. HATSN, alıcıların yoğun gelişinin ardından tavan fiyata yükseldi.

Yatırımcıların büyük merakla takip ettiği hisse, 53,65 TL‘ye yükseldi. Sektörünün öncü firmalarından biri olan HAT-SAN Gemi İnşa, gelen bu tavanla birlikte gün içerisindeki düşüşü yukarı yönlü kırmış oldu.

HAT-SAN NE İŞ YAPAR?

HAT-SAN Tersanesi bir “PEKAR GRUP” kuruluşudur.

Madencilik, inşaat, dış ticaret ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren PEKAR GRUP, 2006 yılında gemi inşa ve denizcilik faaliyetlerine de yatırım yapma kararı almıştır.

Altınova/Yalova’da Tersaneler için ayrılan alanda 2007 yılında tersane yatırımlarına başlandı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme