Mia Teknoloji'den dikkat çeken açıklama!

Borsa İstanbul'un son zamanlarda parlayan hisselerinden biri olan Mia Teknoloji hakkında tedbir…

Mia Teknoloji'den dikkat çeken açıklama!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un son zamanlarda parlayan hisselerinden biri olan Mia Teknoloji hakkında tedbir kararı alınmıştı. Gelen bu karar ile birlikte, şirketin Borsa İstanbul’da işlem gören payları 25 Ekim 2023 seans sonuna kadar tek fiyat işlem yöntemine tabi tutuldu. Şirketten, son zamanlarda spekülasyonlara sebep olan bazı konular hakkında açıklama geldi. İşte MIATK tarafından yapılan o açıklamanın detayları!

Teknoloji sektörüne getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren Mia Teknoloji, son zamanlarda hisselerinin yükselişi ile de borsa yatırımcılarının dikkatlerini çekmişti. Şirket ayrıca, geçtiğimiz aylarda da %1200 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı açıklamış ancak aradan geçen 9 aydan uzun sürede, bu bedelsize SPK’dan bir türlü onay gelmemişti. Şirket hakkında sosyal medyada bedelsiz sermaye artırımının iptal edildiği spekülasyonlarının yayılmasının ardından neredeyse 800 TL fiyatlara kadar yükselen MIATK hisselerinde sert düşüşler görülmeye başladı.

Art arda gelen taban fiyatların ardından Borsa İstanbul da şirketin hisselerine tedbir getirdi. Gelen tedbir sonrası ise Mia Teknoloji’den açıklama geldi. Şirketten yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Hissemizde son günlerde yaşanan fiyat hareketliliği ve yatırımcılarımızdan gelen yoğun istek, soru ve taleplere yönelik açıklama yapma gerekliliği oluşmuştur.

MİATK hissemizde Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 26/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 25/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem kararı bulunmakta olup, kararı yatırımcılarımızla birlikte üzüntü ile karşılamakta ve bu konuda gerekli başvuruları, görüşmeleri yatırımcılarımızı korumak adına yerine getirmekteyiz.

Şirket faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmekte olup, kamuya açıklanmamış herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Bedelsiz Sermaye artırım başvurumuz ile ilgili söylentilere cevap olarak , başvurumuz değerlendirme aşamasında olup, herhangi bir iptal ya da geri çekme durumu bulunmamaktadır.”

Bakmadan Geçme