Rekor iş anlaşması! Yüzde 45 düşen halka arz hisse tavana yürüdü!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Kuzey Boru (KBORU) 73,38 milyon TL'lik iş anlaşması açıkladı. Şirketin hisseleri tavan fiyata yükseldi. KBORU hisseleri tarihi zirvesinden yaklaşık yüzde 45 düşüş kaydetmişti.

Rekor iş anlaşması! Yüzde 45 düşen halka arz hisse tavana yürüdü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan yeni halka arz şirketlerden Kuzey Boru, son zamanlarda tarihi zirve fiyatlarından düşüşü ile anılıyordu. Şirketin borsada işlem gören hisseleri, tarihi zirvesi olan 195,80 TL’den yaklaşık %45 düşerek 106,80 TL’ye kadar gerilemişti.

Yatırımcılar arasında düşüş grafiği ile konuşulan Kuzey Boru, 27 Mart tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu  (KAP) üzerinden yeni iş anlaşması açıkladı. Şirket yaptığı açıklamada sözleşme bedelinin 73,38 milyon TL olduğunu belirtti.

Kuzey Boru KAP açıklamasının tamamında ise şu ifadelere yer verdi:

“Şirketimiz 26.03.2024 tarihinde toplam 73.383.849 TL (KDV dahil) tutarında satış sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşmeler yurtiçinde yerleşik firmalar ile yapılmış olup başta Devlet Su İşleri, Organize Sanayi Bölgesi, İzmir ve Kayseri Su-Kanalizasyon İdaresi olmak üzere "HDPE100 ve Koruge Boru" alım işini kapsamaktadır. Yapılan sözleşmelerin 2024 yılı satış hedefindeki etkisi %1,60 dır. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.”

YÜZDE 45 DÜŞMÜŞTÜ TAVAN FİYATA YÜKSELDİ!

Kuzey Boru’nun Borsa İstanbul’da işlem gören payları, 27 Şubat 2024 tarihinde şimdiye kadarki tarihi zirve fiyatını görmüştü. 195,80 TL’yi gören hissede, daha sonra düşüş grafiği kendini göstermişti. Kuzey Boru’nun hisseleri, 26 Mart tarihinde ise 106,8 TL’ye kadar geriledi. Alıcıların galip gelmesiyle, KBORU payları 27 Mart tarihinde tavan fiyata yükseldi. Kuzey Boru’da tavan fiyat olan 119 TL fiyat saat 17.45 itibariyle devam ediyor.

Rekor iş anlaşması! Yüzde 45 düşen halka arz hisse tavana yürüdü!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme