SASA'dan 25 milyon dolarlık GES yatırımı!

Borsa İstanbul'un lokomotif şirketlerinden Sasa Polyester, Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımında…

SASA'dan 25 milyon dolarlık GES yatırımı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un lokomotif şirketlerinden Sasa Polyester, Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımında önemli yol katetti. Şirketten yapılan açıklamada, GES yatırımının 25 milyon dolar olacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı 6 aylık bilanço ile yatırımcıları şaşırtan Sasa Polyester, tepkileri çekmişti. Şirketin son bilançosu tartışma konusu olurken SASA’dan yatırım açıklaması geldi. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada GES yatırımı yapılacağını ve yatırım büyüklüğünün ise 25 milyon dolar olacağını belirtti.

SASA‘dan yapılan açıklamaya göre bu yatırım, Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesinde icra edilecek. Yatırımın kapasitesi ise 40 bin kWP olacak. Öte yandan yaşanan gelişme hakkında da detayları paylaşan Sasa Polyester, KAP açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesinde bulunan araziler üzerine toplam 40.000 kWp santral gücünde Arazi GES kurulması için yaptığımız başvuru ilgili mevzuat kapsamında oluşturulan komisyon tarafından uygun bulunmuş ve Şirketimize Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu iletilmiştir.

Söz konusu mektuba istinaden, gelecek kuşaklara yeşil ve temiz bir dünya bırakma sorumluluğumuz ve Şirketimizin sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında, ilgili araziler üzerinde yaklaşık 25.000.000 USD değerinde Arazi GES yatırımı yapılmasına karar verilmiştir. 10 ay sonra tamamlanması beklenen projeden sağlanacak enerji Şirketimizin mevcut yıllık elektrik enerjisi tüketiminin yaklaşık %10’una tekabül etmektedir.”

Yapılan bu açıklamanın ardından Borsa İstanbul’da işlem gören SASA hissesi, güne yükselişle başladı.


Bakmadan Geçme