SPK 2 halka arz, 1 sermaye artırımına onay verdi!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 16 Şubat 2024 tarihinde yeni bülten yayımladı. Yayımlanan bültende 2 şirkete halka arz, 1 şirkete de sermaye artırımı onayı çıktı. İşte SPK'dan onay alan şirketler ve tüm detaylar!

SPK 2 halka arz, 1 sermaye artırımına onay verdi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan 16 Şubat 2024 tarihli haftalık bültende 2 şirkete halka arz onayı çıktı. Öte yandan 17 yıl aradan sonra bedelsiz sermaye artırımı kararı alan Bosch Fren’in de bu başvurusu onaylandı. SPK, Oba Makarnacılık ve Alves Kablo’nun halka arzlarına onay verdi.

OBA MAKARNACILIK HALKA ARZ DETAYLARI!

Halka arz onayı alan Oba Makarnacılık, 72.252.259 lotu sermaye artırımı ve 24.084.086 lot ortak satışı olmak üzere toplam 96.336.345 lotu halka arz edecek. Oba Makarnacılık’ın halka arz fiyatı ise 39,24 TL olacak. Şirketin borsa kodu OBAMI, halka arz büyüklüğü ise 3,78 milyar TL şeklinde gerçekleşecek. Oba Makarnacılık’ın halka arzında bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanacak.

ALVES KABLO HALKA ARZ DETAYLARI!

16 Şubat 2024 tarihinde halka arz onayı alan bir diğer şirket de Alves Kablo oldu. Şirket, toplam 40.000.000 lotu sermaye artırımı şeklinde satışa sunacak. Alves Kablo’nun halka arz fiyatı 19,45 TL şeklinde açıklandı. Şirketin borsa kodu ise ALVES olacak. Öte yandan bu halka arz, taslak izahnamede yer alan bilgiye göre tamamen eşit dağıtım şeklinde gerçekleşecek. Alves Kablo’nun halka arz büyüklüğü ise 778 milyon TL şeklinde dikkat çekiyor.

Halka arzlara dair tüm süreci, anlık bildirimlerle mobil uygulamalarımızdan takip edebilirsiniz.

iOS Uygulama Linki

Android Uygulama Linki

BOSCH FREN BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI DETAYLARI!

Borsa İstanbul’un gözde şirketlerinden biri olan Bosch Fren, geçtiğimiz aylarda rekor oranda bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştı. SPK, şirketin bu kararını onayladı ve Bosch Fren bedelsiz sermaye artırımına gidecek. Mevcut sermayesi 2.500.000 TL olan Bosch Fren, %1125,47 oranında bedelsiz sermaye artırımına giderek, sermayesini 30.636.683 TL’ye yükseltecek. Şirketin, 19-23 Şubat haftasında bedelsiz sermaye artırımı tarihini açıklaması bekleniyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme