TAB Gıda'dan beklenen açıklama geldi!

Borsa İstanbul'un yeni şirketi TAB Gıda'dan beklenen açıklama geldi. İşte detaylar! PARAM OLSA…

TAB Gıda'dan beklenen açıklama geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un yeni şirketi TAB Gıda’dan beklenen açıklama geldi. İşte detaylar!

Son halka arzlardan biri olan TAB Gıda, 26 Ekim tarihinde Borsa İstanbul‘da işlem görmeye başlamıştı. Halka arzında çifte rekor kıran TAB Gıda, tavan serisi konusunda ise diğer halka arzların gerisinde kaldı. Borsada bekleneni henüz veremeyen şirket, yatırımcılar tarafından beklenen finansal tablo açıklamasını yaptı.

12,15 MİLYAR TL CİRO AÇIKLADI

2021 yılının 12 ayında 3,83 milyar TL ciro açıklayan TAB Gıda, bu yılın aynı döneminde cirosunu %217 artırarak 12,15 milyar TL ciro elde etti. Şirketin cirosu, brüt kârına ise 2,60 milyar TL şeklinde yansıdı.

NET DÖNEM KÂRI 1,5 MİLYAR TL OLDU

2023/9 bilançosunda TABGD‘nın net kârının da arttığı görüldü. Geçen yılın 12 ayında zarar açıklayan şirket, bu yıl ise 9 aylık dönemde 1,5 milyar TL net kâr elde etti.

ÖZKAYNAKLARI %30 BÜYÜDÜ

TAB Gıda’nın özkaynakları da büyüyen finansal kalemler arasında yer aldı. Şirket, 2023 yılının 6 aylık döneminde 1,87 milyar TL olan özkaynaklarını 2023/9 bilançosunda 2,43 milyar TL şeklinde duyurdu. Şirketin özkaynakları son çeyrekte %30 büyüdü.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme