Yasakları sona eren MIATK, tarihi zirve fiyatını geçti!

Borsa İstanbul'un önde gelen teknoloji şirketi Mia Teknoloji hisselerinde tedbir kalktı. Yasakların…

Yasakları sona eren MIATK, tarihi zirve fiyatını geçti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen teknoloji şirketi Mia Teknoloji hisselerinde tedbir kalktı. Yasakların sona ermesi ile birlikte MIATK hissesi tarihi zirve fiyatını da geçti. İşte detaylar!

Halka arz edilmesinin ardından gösterdiği yükseliş performansı dudak uçuklatan Mia Teknoloji, geçtiğimiz ay Borsa İstanbul tarafından tedbire konu edilmişti. Şirketin hisselerinde 26 Eylül tarihli bildiri ile Borsa İstanbul tarafından 1 aylık tedbir uygulanmıştı. Kredili alım ve açığa satış, brüt takas, emir paketi tedbiri ve tek fiyat tedbirleri gibi 4 farklı yasağı barındıran MIATK, gelen bu tedbirler sonrasında yaklaşık %40 değer kaybetmişti.

Borsa İstanbul tarafından uygulanan tedbir öncesinde 790 TL‘yi gören MIATK, tedbir sonrasında ise yaklaşık %40 değer kaybı görerek 478 TL‘ye kadar düşmüştü. Hissede tedbirin kalkmasının ardından değer kaybı, telafi oldu ve hisseler tarihi zirve fiyatını da geçti.

YASAK KALKTI, TARİHİ ZİRVEYİ GEÇTİ!

26 Ekim tarihinde MIATK hisselerinin üzerinde bulunan tedbir kalktı. Şirketin 478 TL‘ye kadar düşen hisseleri, yasakların da kalkmasının ardından tarihi zirve fiyatı olan 790 TL‘nin üzerine yükseldi. MIATK şu sıralar, 800 TL‘nin üzerinde işlem görüyor.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme