Yeni halka arzlar beklenenin uzağında kaldı!

Borsa İstanbul'da 2023'ün son halka arzları ilk günlerde bekleneni vermemişti. Hâl böyle olunca halka arza talep gönderen yatırımcı sayısı da günden güne düştü. 2024 yılı halka arzlara iyi gelmedi. Halka arz şirketlere gönderilen talep düştü. İşte haberin ayrıntıları!

Yeni halka arzlar beklenenin uzağında kaldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2024 yılında şimdiye dek 3 şirkete halka arz onayı verdi. Bu şirketler; Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri A.Ş., Bor Şeker A.Ş. ve Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. oldu. Bu şirketlerden Pasifik Teknoloji ve Bor Şeker halka arzları tamamlandı ve halka arz sonuçları da açıklandı. Her iki halka arza da talep gönderen yatırımcı sayısının 2023 yılı son halka arzı Avrupakent GYO’dan düşük kaldığı görüldü.

RAKAMLARLA YATIRIMCI SAYISINDA DÜŞÜŞ!

Avrupakent GYO (AVPGY), 2023 yılının son halka arzı olmuştu. Bu şirketin halka arzına 3.755.503 yatırımcıdan talep gelirken, dağıtım yapılan yatırımcı sayısı ise 3.654.448 olmuştu. Halka arza talep gönderen yatırımcı sayısında ise Tab Gıda rekor kırmıştı. TAB Gıda’nın halka arzına ise 5.185.061 yatırımcı talep göndermiş, dağıtım yapılan yatırımcı sayısı ise 4.949.462 olmuştu.

2024 HALKA ARZLARA İYİ GELMEDİ!

2024 yılında şimdiye dek halka arz onayı alan ve halka arz sonuçları açıklanan iki şirket ise Pasifik Teknoloji oldu. PATEK halka arzına 2.453.320 yatırımcıdan talep geldi. Dağıtım yapılan yatırımcı sayısı ise 2.390.177 oldu.

Bor Şeker halka arz sonuçları da açıklandı. BORSK halka arzında ise 2.598.930 yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildi. Her iki şirketin halka arzına katılan yatırımcısı sayısı, 2023’ün son halka arzı AVPGY’nin gerisinde kaldı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme