Yüzde 4900 sermaye tavanı artırımı! Hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Kartonsan Karton Sanayi (KARTN), kayıtlı sermaye tavanını artırma kararı aldı. Şirketin aldığı karar doğrultusunda sermaye tavanını yüzde 4900 artırmak için girişimlere başlandı. Şirketin hissesi, gelen bu haber sonrasında tavan oldu. İşte detaylar!

Yüzde 4900 sermaye tavanı artırımı! Hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Kartonsan Karton Sanayi (KARTN) kayıtlı sermaye tavanını yüzde 4900 oranında artırma kararı aldı. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı 100.000.000 TL iken 5.000.000.000 TL'ye çıkarmak için karar alındı. Gelen karar sonrası KARTN hisseleri borsada tavan fiyata yükseldi.

KARTONSAN'DAN KAP AÇIKLAMASI!

Kayıtlı sermaye tavanını artırma kararı alan Kartonsan, konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklama yaptı. Şirketten yapılan KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 01.04.2024 Tarih ve YK/2024-06 Sayılı Toplantısında;

1)-Şirketimizin kayıtlı sermaye tavanının 100.000.000-TL (yüzmilyon Türk Lirası)'dan 5.000.000.000- TL (Beşmilyar Türk Lirası)'na yükseltilmesine ve kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin 2024-2028 olarak belirlenmesine,

2)-Kayıtlı sermaye tavanının yükseltilmesi ve kayıtlı sermaye geçerlilik süresinin belirlenmesi işlemleri nedeniyle Şirketimiz esas sözleşmesinin "Şirketin Sermayesi" başlıklı 6'ncı maddesinin ekte gösterilen şekilde tadil edilmesine, Gerekli izin ve onayların alınmasına müteakip yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerin onayına sunulmasına,

3)-Kayıtlı sermaye tavanının yükseltilmesine ve şirket esas sözleşmesinin tadiline izin ve onayı için Sermaye Piyasası Kurulu, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı .. vs gibi Tüm resmi kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli başvuruların yapılması ve diğer yasal işlemlerin ikmal edilmesi için Şirketimiz Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirilmesine,

Karar verilmiştir." 

Yüzde 4900 sermaye tavanı artırımı! Hisse tavan oldu!

HİSSE TAVAN FİYATA YÜKSELDİ!

Kartonsan'ın aldığı yüzde 4900 oranındaki kayıtlı sermaye tavanı artırma kararı, şirketin borsadaki hisselerini de olumlu etkiledi. 1 Nisan 2024 tarihli seansı 140 TL'den kapatan KARTN payları, 2 Nisan tarihinde gelen haberle birlikte 154 TL'ye yükselerek tavan fiyatı gördü.

Yüzde 4900 sermaye tavanı artırımı! Hisse tavan oldu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme