1 haftalık halka arz hisseye 1 yasak geldi!

Borsa İstanbul'da şimdiye dek 7 gün işlem gören Mogan Enerji Yatırım Holding (MOGAN) payları tedbir kapsamına alındı. Hisse toplam 7 günlük seansı geride bırakırken, 1 ay boyunca kredili işlem yasak olacak. İşte detaylar!

1 haftalık halka arz hisseye 1 yasak geldi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mogan Enerji Yatırım Holding, 22 Şubat 2024 tarihinde halka arz için onay almıştı. SPK'dan onay alınmasının ardından talep toplama işlemlerini de tamamlayan şirket, 7 Mart 2024 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 11,33 TL olan MOGAN payları, 4 gün tavan serisi göstermesinin ardından borsadaki beşinci gününde kademe düşüşü yaşamıştı. Hissede gün 13 Mart tarihinde düşüş görülmesinin ardından yeniden tavan fiyat görüldü. MOGAN hisseleri, 14 ve 15 Mart 2024 tarihli seanslarda da benzer bir görüntü çizdi. Bu tarihlerde de tavan fiyatın altında işleme başlayan MOGAN, günü tavan fiyattan kapattı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Borsa İstanbul devreye girdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamada bulunan Borsa İstanbul, 17 Nisan 2024 seans sonuna kadar MOGAN paylarında kredili işlemin yasak olduğunu bildirdi.

MOGAN'A 1 AY YASAK!

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MOGAN.E payları 18/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 17/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder." denildi.

YÜZDE 94 KAZANDIRDI

Mogan Enerji Yatırım Holding'in halka arz edilen payları, 7 Mart 2024 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 11,33 TL olan hisse, 15 Mart 2024 tarihli seansı ise 22,04 TL'den kapattı. MOGAN, halka arz yatırımcılarına şimdiye dek %94'ün üzerinde kazanç sağladı.

1 haftalık halka arz hisseye 1 yasak geldi!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Yorumlar 2
Gökhan 17 Mart 2024 01:32

Neden Borsa İstanbul 10 gündür tavan yapan ALVES ve ARTMS hisselerine yasak getirmiyor, Ya siz şakamısınız, PATEK 15 gün tavan gitti ses çıkartan yok, siz yatırımcıların düşmanımısınız anlamadık

Adem 17 Mart 2024 00:18

Ya 20 tavan yapmış hisseler var.onlara bir şey yok

Bakmadan Geçme