20 milyon dolarlık rekor iş anlaşmasını duyurdu!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketlerinden Girişim Elektrik (GESAN), rekor bedelle bir iş…

20 milyon dolarlık rekor iş anlaşmasını duyurdu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketlerinden Girişim Elektrik (GESAN), rekor bedelle bir iş anlaşmasına daha imza attı. Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden açıklamada bulunan şirket, sözleşme bedelinin 19,75 milyon dolar olduğunu duyurdu.

Şirket, Diana Travel (Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş.) ile Konya İli Çumra İlçesi’nde Anahtar Teslim Öztüketim Arazi Güneş Enerjisi Santrali inşa edilmesi ve 154 KV Trafo Merkezi ile Enerji Nakil Hattı yapılması konusunda anlaşmaya varmıştır. Bu anlaşma, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 5.1.h maddesi kapsamında gerçekleşmiştir.

Anlaşmanın toplam bedeli vergiler hariç 19.975.000 Amerikan Dolarıdır. (Ondokuzmilyondokuzyüzyetmişbeşbin, Amerikan Doları) Güncel döviz kuru olan USD/TL baz alındığında, anlaşma bedeli vergiler hariç 548.513.500 Türk Lirası olarak hesaplanmıştır.

GESAN‘ın bu stratejik işbirliği, şirketin enerji sektöründeki büyümesine ve portföyünü genişletmesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu tür yatırımlar, enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin rekabetçiliğini artırmalarına ve sürdürülebilir enerji üretimine katkı sağlamalarına yönelik önemli adımlardır.

Diana Travel ile yapılan bu anlaşma, GESAN’ın büyüme potansiyelini artırarak yatırımcılar için de dikkate değer bir gelişmedir. Şirketin geçmişteki başarıları ve stratejik işbirlikleri, gelecekteki performansını olumlu etkileyebilir.

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme