2023 yılında en çok satış gerçekleştiren şirketler!

Borsa İstanbul'da 2023 yılı geride kaldı. Geride bıraktığımız yılda en çok ciro yapan şirketler de belli oldu. İşte 2023 yılında en çok satışa imza atan şirketler!

2023 yılında en çok satış gerçekleştiren şirketler!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılı Borsa İstanbul'da bir hayli dalgalı geçerken, yatırımcılar umutlarını 2024 yılına bıraktı. Yılın son çeyreğinde düşüş gösteren Borsa İstanbul'da, birçok şirket yeni satışlara imza atmaya ise devam etti. Borsaya kote olan birçok şirket, yaptığı satışlarla adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Şirketlerin 2023 yılı 12 aylık bilançosunu açıklamasına da kısa bir zaman kala, satışların ne seviyede olduğu birçok yatırımcı tarafından merak ediliyor. 

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

İşte 2023 yılında en yüksek satışa imza atan şirketler...

ASELSAN - ASELS

Borsa İstanbul'un güçlü şirketi Aselsan, 2023 yılında yaptığı iş anlaşmaları ile dikkat çeken bir şirket oldu. Aselsan, Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden toplam 35,282 milyar TL'lik satış açıklayan şirket, bu alanda borsanın diğer şirketlerine fark attı.

KARDEMİR - KRDMD

Türkiye'nin demir-çelik sektöründe en büyük şirketlerinden biri olan Kardemir, 2023 yılında yaptığı satışlarla yine dikkat çekti. Şirket, geride bıraktığımız yıl KAP üzerinden 27,397 milyar TL'nin üzerinde iş anlaşması açıkladı. Kardemir, yaptığı ciro ile Aselsan'ın ardından listenin ikinci sırasında yer aldı.

BORUSAN - BRSAN

Borsa İstanbul'da son yılların en sert yükselişini 2022 yılı sonundan başlayarak gösteren Borusan, aynı zamanda imzaladığı iş anlaşmaları ile de dikkat çekti. Şirket, geçtiğimiz yıl 22,205 milyar TL'nin üzerinde iş anlaşmasına imza attı. Borusan yaptığı ciro ile Aselsan ve Kardemir'in ardından listede üçüncü sırada yer aldı.

OTOKAR - OTKAR

Borsa İstanbul'un otomotiv sektöründe dikkat çeken şirketlerinden biri olan Otokar da yaptığı ciro ile dikkat çeken bir diğer şirket oldu. Otokar, 2023 yılında 9,604 milyar TL'nin üzerinde ciro yaptı. Şirket, bu alanda listenin dördüncü sırasında yer buldu.

KOCAER ÇELİK - KCAER

Borsa İstanbul'un yeni şirketlerinden biri olan Kocaer Çelik de yine iş anlaşmaları ile yatırımcıların dikkatini çeken şirket oldu. Kocaer Çelik, KAP üzerinden 9,418 milyar TL'nin üzerinde satış rakamı açıkladı. Şirket, bu listede beşinci sırada yer aldı.

2023 yılında en çok satış gerçekleştiren şirketler!Kaynak: Fintables

Sadece KAP üzerinden yapılan açıklamalar dahildir.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.