29 Nisan - 3 Mayıs 2024 Halka Arz Takvimi!

Son zamanlarda halka arzlara olan ilgi artarak devam ediyor. Yeni haftanın halka arzları da yatırımcılar tarafından merak ediliyor. 29 Nisan - 3 Mayıs 2024 haftasının halka arzları da araştırılmaya başladı. Bu hafta halka arz var mı? İşte detaylar!

29 Nisan - 3 Mayıs 2024 Halka Arz Takvimi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2024 yılında birçok şirkete halka arz onayı verdi. Son olarak borsada işleme başlayan şirket ise Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (RGYAS) oldu. Bu halka arzın ardından Sermaye Piyasası Kurulu, 1 haftayı boş geçmişti. 25 Nisan 2024 tarihli SPK Bülteni'nde ise 2 şirkete halka arz onayı çıktı. Bu şirketler ise Koton Mağazacılık ve Lila Kağıt oldu. Her iki şirketin de halka arzına dair tüm detaylar netleşti.

29 NİSAN - 3 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ!

SPK'dan halka arz onayı alan Lila Kağıt ve Koton Mağazacılık, 29 Nisan - 3 Mayıs haftasında talep toplayacak. Her iki şirketin de halka arz tarihleri 30 Nisan, 2 Mayıs ve 3 Mayıs olacak. Şirketler, 1 Mayıs resmi tatil olması sebebi ile bu tarihe ara vermiş olacak. Haftanın son 3 iş gününde talep toplama işlemleri gerçekleştirilecek.

KOTON MAĞAZACILIK HALKA ARZ DETAYLARI!

Koton Mağazacılık, toplam 136.600.000 lotu halka arz edecek. Şirketin halka arz fiyatı 30,50 TL şeklinde açıklandı. Halka arz iskontosunun %30 olduğu ve bireysel yatırımcılara ise eşit dağıtım olacağı açıklandı. Koton Mağazacılık'ın borsa kodu KOTON, fiili dolaşımı halka arz sonrası %16,46 olacak. Şirketin halka arz büyüklüğü ise 4,16 milyar TL şeklinde gerçekleşecek. Koton Mağazacılık'ın katılım endeksine de uygun olduğu belirtildi.

LİLA KAĞIT HALKA ARZ DETAYLARI!

Lila Kağıt, toplam 120.000.000 lotu halka arz edecek. Şirketin halka arz fiyatı 37,39 TL şeklinde belirtildi. Lila Kağıt'ın iskonto oranı %30, fiili dolaşım oranı ise %20,33 olacak. Borsa kodu LILAK olan Lila Kağıt da bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulayacak. Katılım endeksine uygun olan şirketin halka arz büyüklüğü ise 4,48 milyar TL olacak.

Kaynak: Halka Arz Hisseler

YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme