4 hissenin yasaklarında sona gelindi!

Borsa İstanbul tarafından tedbir kapsamına alınan 4 hissede yasaklar sona eriyor. 26 Ekim seans…

4 hissenin yasaklarında sona gelindi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul tarafından tedbir kapsamına alınan 4 hissede yasaklar sona eriyor. 26 Ekim seans kapanışının ardından yasaklar da bitmiş olacak.

Borsa İstanbul’da işlem gören hisselere zaman zaman tedbir kararı gelebiliyor. Bu kararlar kapsamında bazı hisselerde kredili işlem ve açığa satış yasaklanırken bazı hisselerde brüt takas, emir paketi tedbiri ya da tek fiyat gibi işlemlere maruz kalabiliyor.

Geçtiğimiz ay tedbir kapsamına alınan 4 hissede de yasaklar bugün seans kapanışı ile birlikte sona eriyor. 27 Eylül 2023 tarihinden bu yana çeşitli tedbir kapsamına alınan ATSYH, ADGYO, EMKEL ve NUHCM hisselerinde tedbirler bugün kaldırılacak.

#ATSYH HİSSELERİNDE 5 FARKLI TEDBİR VARDI

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerden Atlantis Yatırım Holding A.Ş. hisselerinde Eylül ayında 5 yasak birden uygulanmıştı. Bu yasaklar ise şu şekilde: Kredili Alım ve Açığa Satış, Brüt Takas, Emir Paketi Tedbiri, Tek Fiyat, İnternet Emir Yasağı.

#ADGYO HİSSESİNDE TEK YASAK SONA ERİYOR

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinde ise 27 Eylül tarihinden bu yana kredili işlem ve açığa satış yasağı bulunuyordu. 26 Ekim seans kapanışının ardından bu hissedeki tedbir kaldırılmış olacak.

#EMKEL HİSSESİNDE TEDBİR KALDIRILIYOR

Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. hisselerinde de yine 27 Eylül tarihinde başlayan kredili işlem ve açığa satış yasağı bugün itibariyle sona eriyor.

#NUHCM HİSSESİ 27 EKİM’DE TEDBİRSİZ İŞLEM GÖRECEK

Çimento sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Nuh Çimento Sanayi A.Ş. hisselerinde uygulanan kredili işlem ve açığa satış yasağı bugün sona eriyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme