5 hisse tedbir kapsamına alındı!

Borsa İstanbul'dan yapılan duyuruda, 5 hissenin tedbir kapsamına alındığı bildirildi. Hisselerde 9 Şubat 2024 tarihi seans sonuna kadar kredili işlem yapılamayacak!

5 hisse tedbir kapsamına alındı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı duyuruda 5 hisseye tedbir getirildiğini duyurdu. KAP üzerinden yapılan açıklamada tedbir kapsamına alınan hisselerin ise AYCES, BEGYO, IDEAS, KARYE ve PAMEL olduğu görüldü.

Tedbir kapsamına alınan hisseler hakkında Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamada, “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AYCES.E, BEGYO.E, IDEAS.E, KARYE.E, PAMEL.E payları 12/01/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/02/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.” İfadelerine yer verildi.

TEDBİR KAPSAMINA ALINAN HİSSELERDEKİ FİYAT DEĞİŞİMİ!

Kredili işlem yasağı alan hisselerden biri olan yeni halka arz BEGYO, Ocak ayının en çok yükselen hissesi oldu. BEGYO payları yeni yılda şimdiye dek, %67’nin üzerinde yükseliş gösterdi.

Bir diğer hisse olan AYCES de 2024 yılında şimdiye dek %50’ye yakın yükseliş gösteren hisse olarak kayıtlara geçmişti.

9 Şubat seans sonuna kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek olan IDEAS da bu ay %51’in üzerinde yükseldi.

Yine aynı tedbir kapsamına alınan KARYE de 2024 yılında şimdiye dek %37’nin üzerinde yükseliş gösteren bir diğer hisse senedi olmuştu.

PAMEL ise Ocak ayında %23’ün üzerinde yükselişle dikkat çekmişti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme