8-12 Ocak 2024 haftası HALKA ARZ Takvimi!

2023 yılının son halka arzları, yatırımcılara bekleneni veremezken gözler 2024 yılına çevrildi. Peki, Sermaye Piyasası Kurulu 2024 yılının ilk haftasında halka arz onayladı mı? 8-12 Ocak 2024 halka arz var mı?

8-12 Ocak 2024 haftası HALKA ARZ Takvimi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2023 yılında halka arz onayı alan birçok şirket, yatırımcılarına ciddi derecede getiri sağlamıştı. Geçen yılın halka arz rekormenlerinden biri Astor Enerji olurken, şirket son kapanış fiyatına göre yatırımcılarına %700'ün üzerinde kazanç sağladı. ASTOR'u getiri yüzdesine göre sırasıyla Katılımevim (KTLEV), Tapdi Oksijen (TNZTP), Tarkim Bitki Koruma (TARKM) ve Forte Bilgi İletişim (FORTE) takip etmişti.

Ancak 2023 yılı halka arzlarından TABGD, SURGY, AVPGY, CATES, BIGCH ve BIENY gibi hisseler, beklentilerin çok altında kaldı. Hatta bu halka arzlardan bazıları, 5 Ocak 2024 tarihi kapanış fiyatlarına göre halka arz fiyatının da altında kalarak yatırımcılara zarar getirdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler Sermaye Piyasası Kurulu'nan halka arz onayı bekleyen şirketlere çevrildi. Yaklaşık 65 şirket, SPK'dan halka arz onayı bekliyor. 2024 yılının ilk haftasının sesszi geçmesi üzerine halka arz araştırmaları da yoğunlaşmaya başladı.

8-12 OCAK HAFTASINDA HALKA ARZ VAR MI?

Sermaye Piyasası Kurulu, geride bıraktığımız Ocak ayının ilk haftasında haftalık bülten yayımlamadı. Dolayısı ile 8-12 Ocak haftasında da herhangi bir şirketin halka arzı ya da talep toplaması bulunmuyor.

Halka arz onayı bekleyen ve SPK'dan halka arz onayı alan şirketleri, mobil uygulamalarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Uygulama linklerini görmek için sayfayı aşağı kaydırmanız yeterli.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme