8-9 Nisan (Pazartesi-Salı) borsa açık olacak mı?

Borsa İstanbul yatırımcıları, 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan Salı tarihlerinde borsanın açık olup olmadığını araştırıyor. Pazartesi – Salı borsa açık olacak mı? İşte detaylar! Arefe günü borsa açık mı?

8-9 Nisan (Pazartesi-Salı) borsa açık olacak mı?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılı Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte, borsada da seans tarihleri ve saatleri merak edilmeye başladı. İslam Dünyası, 10-11-12 Nisan tarihlerinde Ramazan Bayramı’nı kutlayacak. Ülkemizde de bu tarihlerde resmi tatil olacak. Öte yandan 9 Nisan Salı günü Ramazan Bayramı arefesi olması hasebiyle, yine o gün de öğleden sonra tatil olacak.

Borsanın bu günlerde açık olup olmadığı konusu da yatırımcıların araştırdığı konulardan biri olmaya başladı. Biz de merakla araştırılan soruya sizler için yanıt vermeye çalıştık.

8-9 NİSAN BORSA AÇIK MI?

8 Nisan Pazartesi günü Borsa İstanbul açık olacak. Tüm işlemler, bu tarihte normal bir şekilde yapılabilecek. 9 Nisan Salı günü ise Borsa İstanbul’da, öğleden önceki seans gerçekleştirilecek. Borsa, Salı günü öğleden sonra kapalı olacak.  

Borsa İstanbul Pay Piyasası 9 Nisan 2024 Salı günü yarım gün boyunca işleme açık olacak ve o gün takas yapılmayacaktır. Dolayısıyla 5 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen işlemlerin takası 15 Nisan Pazartesi günü, 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan Salı günü gerçekleştirilen işlemlerin takası ise 16 Nisan Salı günü yapılacaktır. 


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme