8 hissede uygulanan yasaklar, bugün sona eriyor!

Borsa İstanbul tarafından tedbir kapsamına alınan 8 şirketin hissesi, 9 Ekim Pazartesi gününden…

8 hissede uygulanan yasaklar, bugün sona eriyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul tarafından tedbir kapsamına alınan 8 şirketin hissesi, 9 Ekim Pazartesi gününden itibaren normal bir şekilde işlem görecek. Tedbir kapsamında olan ve cezaları biten hisseler ise HURGZ, SEKUR, OFSYM, TATEN, IZENR, ARZUM, ISKPL ve KZGYO hisseleri.

Son zamanlarda piyasa dalgalanmalarının artması üzerine Borsa İstanbul, 7 ve 8 Eylül tarihlerinde bazı hisseleri tedbir kapsamına dahil etmişti. Gelen bu tedbirlerle birlikte HURGZ, SEKUR, OFSYM, TATEN, IZENR, ARZUM, ISKPL ve KZGYO hisselerinde bazı işlemler yasaklanmıştı. Bu hisselerdeki yasak, 6 Ekim 2023 Cuma günü seansının kapanması ile birlikte sona erecek ve söz konusu hisseler, 9 Ekim Pazartesi günü normal bir şekilde işlem görecek.

HURGZ KREDİLİ İŞLEM VE AÇIĞA SATIŞ YASAĞI BİTİYOR

Hürriyet Gazetecilik (HURGZ) hisselerine, 7 Eylül tarihinde gelen Kredili işlem ve açığa satış cezası bugün sona erecek.

SEKUR KREDİLİ İŞLEM VE AÇIĞA SATIŞ YASAĞI BİTİYOR

Sekuro Plastik hisselerine de 7 Eylül tarihinde HURGZ ile aynı yasak gelmişti. SEKUR paylarında da söz konusu ceza, 6 Ekim tarihinde sona erecek.

OFSYM, TATEN VE IZENR’DE 2 YASAK KALKIYOR

Borsa İstanbul’un yeni şirketlerinden Ofis Yem, İzdemir Enerji ve Tatlıpınar Enerji paylarına da Kredili işlem ve açığa satış ile brüt takas cezası gelmişti. 6 Ekim seans kapanışı ile birlikte OFSYM, TATEN ve IZENR paylarındaki bu cezalar kalkacak.

ARZUM, ISKPL ve KZGYO’DA DA CEZALAR SONA ERİYOR

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerden Arzum Ev Aletleri, Kuzugrup GYO ve Işık Plastik’te de Kredili işlem ve açığa satış yasağı uygulanıyordu. 6 Ekim tarihinde bu 3 hissede cezalar kalkıyor.


Share


Benzer Haberler

Bakmadan Geçme