8 seansta 2'ye katlayan hisse taban oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören enerji şirketlerinden Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin hisseleri, 8 seansta yüzde 100'den fazla yükseldi. Hisse, 27 Mart seansında ise taban fiyata geriledi.

8 seansta 2'ye katlayan hisse taban oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen elektrik/enerji şirketlerinden Ak Enerji, 2023 yılının 12 aylık bilançosunu açıklamasının ardından sert yükseliş gösterdi. Net dönem kârında önceki yıla göre yaklaşık %139’luk yükseliş görülen Akenerji’nin özkaynaklarında ise %481’lik artış kaydedilmişti.

Gelen iyi bilanço, şirketin hisselerini de pozitif yönde etkilemişti. Akenerji’nin Borsa İstanbul’da işlem gören payları, 8 seans gibi kısa bir zamanda, yaklaşık %103 yükseliş gösterdi.

8 SEANSTA %103 YÜKSELİŞ!

Şirket, 15 Mart tarihli seans kapanışının ardından 2023 yılının 12 aylık bilançosunu açıklamıştı. O tarihte 6 TL’den kapanış yapan AKENR payları, gelen bilanço haberinin rüzgârı ile 27 Mart tarihinde 12,17 TL’ye kadar yükseliş gösterdi. AKENR, gün içerisinde gördüğü bu fiyat ile bilanço öncesi fiyata göre yaklaşık %103 yükseliş göstermiş oldu.

8 seansta 2'ye katlayan hisse taban oldu!

TABAN FİYATA OTURDU!

Kısa zamanda fiyatını ikiye katlayan Akenerji’nin hisseleri, 27 Mart tarihli seansı taban fiyattan kapattı. Hissede gün içerisinde satıcıların ağırlıklı gelmesi üzerine kapanış fiyatı 10,50 TL oldu.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme