Agrotech (AGROT) dev ihaleye katılacak!

Borsa'nın yeni şirketi Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., yönetim kurulu tarafından alınan…

Agrotech (AGROT) dev ihaleye katılacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa’nın yeni şirketi Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., yönetim kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, Türkmenistan’da faaliyet gösteren TURKMEN TELEKOM firmasının Bilgi Sistemleri, Siber Güvenlik ve Dijital Güvenlik modernizasyonu ihalesine katılmaya karar verdi. Yapılan açıklamaya göre, şirket Türkmenistan Devletinin sahip olduğu Türkmen Telekom’un ülke geneli fiber optik kablo dönüşümü projesine aktif olarak katılacak.

Proje kapsamında Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., ArGe-Sistem Entegratörü iş birimleri ile birlikte, Türkmen Telekom’un telekomünikasyon taşıma ağına yönelik fiber altyapı kurulumunu gerçekleştirecek. Proje, Türkmenistan genelinde uluslararası internet trafiğini düzenlemeyi ve ülke halkına en gelişmiş dijital hizmetleri sunmayı amaçlanıyor.

Başlangıç tarihi 2024 olarak belirlenen projede, ülke içinde ana hatlardan son kullanıcı olacak ev ve kurumlara 4.494 km fiber optik kablo döşenecek. Kurulacak fiber optik ağı, 44 ana istasyona sahip olacak ve 96 optik kanallı çalışma kapasitesine, 400 Gbit/s’ye kadar trafik taşıma hızına, 120’ye kadar optik kanalı dönüştürme yeteneğine sahip olacak.

Proje kapsamında aynı zamanda Türkmenistan, Aşkabat istasyonu-İran İslam Cumhuriyeti yönünde, Etrek istasyonu-İran İslam Cumhuriyeti yönünde, Garaboğaz istasyonu-Kazakistan Cumhuriyeti yönünde, Serhetabad istasyonu-Afganistan İslam Cumhuriyeti yönünde, Kerki istasyonu-Afganistan İslam Cumhuriyeti yönünde, Türkmenabat istasyonu-Özbekistan Cumhuriyeti yönünde, Daşoğuz İstasyonu-Özbekistan Cumhuriyeti yönünde olmak üzere ana fiber ağlarına entegre olacak.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


 

Bakmadan Geçme