Agrotech, bir şirketin hakim ortaklığını satın alıyor!

Borsa İstanbul'un yeni şirketi Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., bir şirketin hakim ortaklığını satın alma kararını açıkladı.

Agrotech, bir şirketin hakim ortaklığını satın alıyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım ve Yatırım A.Ş. (AGROT), bugünkü yönetim kurulu toplantısında önemli bir satın alma kararı aldı. İstanbul'un Kağıthane ilçesinde depoculuk alanında faaliyet gösteren AYAZAĞA DEPOCULUK VE LOJİSTİK A.Ş.'nin hisselerinin çoğunluğunu elde etme kararı alındı.

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME!
100.000 TL SANAL PARA İLE NELER YAPABİLECEĞİNİ HEMEN GÖR!
(Ücretsiz BORSA Deneme Hesabı Açmak için Tıklayın!)

Toplantı sonuçlarına göre:

Agrotech, AYAZAĞA DEPOCULUK VE LOJİSTİK A.Ş.'nin 100.000 TL'lik sermayesinin %90'ını temsil eden 90.000 TL nominal değerli hisselerini, 41.000.000 TL bir bedelle satın alacak.

Satın alma bedeli olan 41.000.000 TL, 180 gün içinde satıcılara ödenecek.

Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş., İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde kiraladığı arazilerde depoculuk faaliyetine başlayacak ve söz konusu depoların inşası devam ediyor. Şirket, 2024 yılının ilk aylarında depoculuk faaliyetlerine resmen başlamayı planlıyor. Ayrıca, yeni girişim için gerekli kaynakları sağlamak amacıyla Agrotech, Ayazağa Depoculuk ve Lojistik A.Ş.'ye ek fonlama yapma olasılığını da değerlendiriyor.

Agrotech'ten yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Şirket Yönetim Kurulunun bugünkü toplantısında;

- Daha önce ön görüşmeleri olumlu olarak sonuçlanmış olan, İstanbul İli Kağıthane İlçesinde bulunan ve depoculuk alanında faaliyet gösteren AYAZAĞA DEPOCULUK VE LOJİSTİK A.Ş.'nin 100.000 TL tutarındaki sermayesinin %90'ına tekabül eden 90.000 TL nominal değerli  hisselerinin  41.000.000 TL bedelle satın alınmasına, 
- Devir bedeli olan  41.0000.000 TL'nin 180 gün içerisinde satıcılara ödenmesine,
oy birliği ile karar verilmiştir. 

Şirketimizce %90 oranındaki hissesi satın alınan AYAZAĞA DEPOCULUK VE LOJİSTİK A.Ş. İstanbul/Eyüpsultan ilçesinde kiraladığı araziler üzerinde depoculuk faaliyetinde bulunacak olup, söz konusu depoların inşa çalışmaları devam etmektedir. Anılan şirketin depoculuk faaliyetlerine fiili olarak 2024 yılının ilk aylarında başlaması planlanmaktadır.

AYAZAĞA DEPOCULUK VE LOJİSTİK A.Ş.'nin faaliyetlerine başlaması için ayrıca gerekecek kaynağın temini konusunda Şİrketimizce anılan şirkete ayrıca fonlamada da bulunulabilecektir."


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme