Altınay Savunma (ALTNY) tavanda alış bekleyen lot sayısı!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz için onay alan Altınay Savunma, borsada işlem görmeye başladı. İlk gün tavan olan ALTNY hisselerinde tavanda bekleyen lot sayısı kaç? İşte detaylar!

Altınay Savunma (ALTNY) tavanda alış bekleyen lot sayısı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu, 2 Mayıs tarihinde Altınay Savunma Teknolojileri halka arzını onaylamıştı. Şirket, 8-9-10 Mayıs tarihlerinde talep toplama işlemlerini tamamladı. Altınay Savunma'nın halka arz edilen payları, 16 Mayıs tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 32 TL olan ALTNY, ilk seansında tavan fiyattan açılış yaptı. Hisse, 35,20 TL'den işlem görmeye devam ederken yatırımcılar ise tavan fiyattan kaç lot alım emri beklediği konusunu merak ediyor.

ALTINAY SAVUNMA TAVANDA BEKLEYEN LOT SAYISI!

Altınay Savunma, toplam 58.823.530 lot halka arz etmişti. Şirketin ilk seansında saat 13.10 itibariyle 203 binin biraz üzerinde lot, el değiştirdi. En fazla satış yapılan aracı kurum Garanti olurken, Garanti'yi Ziraat ve Yapıkredi takip etti.

Altınay Savunma hisselerinde tavan fiyattan 118 milyonun üzerinde lot alım emri bekliyor. Alım bekleyen emir sayısı ise 40 bine yakın.

Güç içerisinde rakamlar anlık olarak değişmektedir.

ALTINAY TAVAN BOZAR MI, DÜŞER Mİ?

Son halka arzlardan Rönesans GYO, Koton ve Lila Kağıt, borsada işleme başlamasının ardından yatırımcıların beklediği tavan serisini yakalayamamıştı. Altınay Savunma'nın borsada işleme başlaması ile birlikte yatırımcılar, aynı endişeyi yaşamaya başladı. Ancak tavanda alım bekleyen lot sayısının bir hayli yüksek olmasından dolayı, ALTNY hisselerinin 16 Mayıs tarihinde düşüşe geçmesi oldukça zor görünüyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme