Arda Güler'den FENER'e çifte kazanç!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla dikkatleri üzerine çeken genç futbolcu…

Arda Güler'den FENER'e çifte kazanç!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla dikkatleri üzerine çeken genç futbolcu Arda Güler, Real Madrid’e transfer oldu. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’ndan transferi açıklayan Fenerbahçe, Borsa İstanbul’da da harekete başladı. İşte detaylar!

Spor Toto Süper Lig’in dev kulüplerinden Fenerbahçe Spor Kulübü, genç yıldızı Arda Güler’i transfer etti. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında forma şansı yakalayan Arda Güler, kendisine verdiği fırsatı iyi değerlendirmiş ve gösterdiği performansla da dünya kulüplerini peşine takmıştı.

Arda Güler ile İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya’dan dünyanın önde gelen kulüpleri ilgilenmeye başlamıştı. Kendisine birçok kulüpten teklif sunulan Arda Güler, tercihini İspanya’nın dev kulübü Real Madrid’den yana kullandı.

FENERBAHÇE KAP’TA AÇIKADI

Fenerbahçe Spor Kulübü, Arda Güler’in Real Madrid’e transfer detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yatırımcılar ve spor kamuoyu ile paylaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler’in İspanyol Kulübü Real Madrid CF’e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid CF tarafından, Kulübümüze azami 10.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid CF’in elde edeceği transfer bedelinin %20’si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir.

Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız.”

HİSSELER HAREKETE GEÇTİ

Fenerbahçe tarafından yapılan bu KAP duyurusunun ardından güne yatay başlayan FENER hisseleri, yükselişe geçti. Arda Güler Fenerbahçe’ye hem transferi ile hem de borsadaki yükselişi ile katkı sağladı.


Bakmadan Geçme