ASCE Gyo halka arz sonuçları! ASGYO kaç lot verdi, ne zaman işlem görecek?

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan halka arz onayı alan Asce Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., talep…

ASCE Gyo halka arz sonuçları! ASGYO kaç lot verdi, ne zaman işlem görecek?
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz onayı alan Asce Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., talep toplama işlemlerini geçen hafta tamamlandı. Şirket, bugün de halka arz sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden duyurdu. ASGYO halka arz büyüklüğü 2 milyar 79 milyon TL olarak kayıtlara geçti. ASGYO kaç lot verdi, borsada ne zaman işleme başlayacak?

20 Temmuz tarihinde SPK’dan halka arz için onay alan Asce Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 27-28 Temmuz tarihlerinde banka ve aracı kurumlar üzerinden talep topladı. Şirket, toplam 165 milyon lotu halka arz yolu ile satışa sunmuştu. Öte yandan hisse başı fiyat ise 12,60 TL olarak açıklanmıştı.

ASCE GYO, sabah saatlerinde halka arz sonuçlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle, 27 - 28 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleşmiştir.

Halka arzda birim fiyat 12,60 TL olarak açıklanmış olup, halka arz edilen 165.000.000 TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirilmiş; buna göre halka arz büyüklüğü 2.079.000.000 TL olmuştur.

Halka arzda; Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2,00 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara ise yaklaşık 3,23 katı oranında talep gelmiştir.

Halka arz fiyatı üzerinden gelen talep, halka arz tahsisatı ve dağıtım bilgisi yatırımcı grubu bazında aşağıdaki tabloda yer almaktadır.”

Haber

ASGYO KAÇ LOT VERDİ?

ASGYO halka arzına talep gönderen bireysel yatırımcılara, en fazla 100 lot dağıtıldığı tahmin ediliyor.

ASGYO NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

Asce GYO’nun halka arz edilen paylarının, 2-3 Ağustos tarihlerinden birinde Borsa İstanbul’da işleme başlaması bekleniyor.

Gelişmelerden anında haberdar olmak için sayfanın en altında linkleri bulunan mobil uygulamalarımızdan cihazınıza uyumlu olanı indirmeyi unutmayın.


Bakmadan Geçme