Avrupakent GYO'dan dikkat çeken açıklama!

Borsa İstanbul'un son şirketi Avrupakent GYO, kâr payı dağıtım politikası hakkında açıklamada bulundu. Şirketin hisseleri, borsada işleme başlamasının ardından değer kaybetmişti. İşte Avrupakent GYO'dan yapılan açıklamanın detayları!

Avrupakent GYO'dan dikkat çeken açıklama!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'ndan halka arz onayı alan son şirket Avrupakent GYO (AVPGY) olmuştu. Borsada işleme başlamasının ardından hisseleri değer kaybeden şirket, geçtiğimiz günlerde yaptığı satın alımların ardından bu kez de yatırımcıları yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden kâr payı dağıtım politikasını açıklayan şirket, "hesaplanan dağıtılabilir net dönem karının, genel kurul tarafından onaylanması ve ilgili mevzuat gereğince kar dağıtımının kısıtlanmaması şartıyla, her yıl yıllık net dağıtılabilir kârın en az %50’sini pay sahiplerine en fazla üç taksitte nakden dağıtacaktır." ifadelerine yer verdi.

Şirketten yapılan açıklama metnin tamamı ise şu şekilde:

Avrupakent GYO'dan dikkat çeken açıklama!

HALKA ARZIN ARDINDAN DEĞER KAYBETMİŞTİ!

Avrupakent GYO'nun halka arz edilen payları, 21 Aralık 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamıştı. AVPGY hisseleri daha ilk günden taban fiyatı görmüş ve daha sonra da düşüşüne devam etmişti. 5 Ocak 2024 tarihli seansı 39,56 TL'den kapatan AVPGY hisseleriş, 8 Ocak 2024 saat 16.50 itibariyle 41,50 TL'nin üzerinde işlem görüyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.