Aylardır düşen hisse yükselişe geçti!

Borsa İstanbul'da işlem gören teknoloji şirketinin hisseleri aylardır düşüş gösteriyordu. Hisseler…

Aylardır düşen hisse yükselişe geçti!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da işlem gören teknoloji şirketinin hisseleri aylardır düşüş gösteriyordu. Hisseler son günlerde yükselişi ile dikkat çekiyor.

24 Ekim 2022 tarihinde %800 gibi yüksek bir oranda bedelsiz sermaye artırımı yapan Penta Teknoloji hisseleri, bölünme sonrası sert düşüş göstermişti. PENTA, o tarihlerde 86 TL’nin üzerinde işlem görürken 12 TL’nin bile altına düşmüştü. Düşüş grafiği ile dikkat çeken PENTA, son günlerde ise yükselişe geçmesi ile yatırımcılar arasında söz edilmeye başladı.

%20’NİN ÜZERİNDE PRİMLENDİ

PENTA hissesi, 10 Kasım tarihli seansı 20 TL’nin altında kapatmıştı. O tarihten sonra yükselişe geçen hisse, 17 Kasım tarihinde ise 24 TL’nin üzerine çıktı. PENTA, %20’nin üzerinde yükseliş gösterdi.

Haber

XEROX İLE İŞ ANLAŞMASI

Penta Teknoloji, dünyanın en büyük baskı sektörü firmalarından biri olan Xerox ile iş anlaşması yapıldığını paylaştı. 16 Kasım tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Penta Teknoloji, dijital baskı sektörünün en büyük şirketlerinden Xerox ile uzun yıllardır başarıyla yürüttüğü iş ortaklığını yeni bir anlaşmayla taçlandırarak Xerox’un Türkiye’deki kanal iş ortaklarının tek yetkili distribütörü olmuştur.” ifadelerine yer verildi.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme