Bakan Şimşek, borsayı yakından ilgilendiren açıklamayı yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsayı ve borsa yatırımcılarını yakından ilgilendiren…

Bakan Şimşek, borsayı yakından ilgilendiren açıklamayı yaptı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsayı ve borsa yatırımcılarını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Kur korumalı mevduat hakkında söylemlerde bulunan Bakan Şimşek, “Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz.” dedi.

Bilindiği üzere KKM kararının ardından borsadan çıkan fon bir kısmı, bu enstrümana akmıştı.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fas’ın Marakeş kentinde gerçekleşen Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantıları sırasında ekonomik politikalar ve gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, paranın kullanım politikasında düzeltmelerin yapıldığını belirtti. Beklenen enflasyona göre değerlendirildiğinde Türkiye’nin reel faiz oranlarının cazip olduğunu vurgulayan Şimşek, para politikasının göründüğünden daha sıkı olduğu bir mesaj verdi. Ayrıca, bu politika yönünde devam edeceklerini ifade etti.

Kurallara dayalı bir politikaya dönme isteğini paylaşan Şimşek, Türkiye’nin ciddi bir mali konsolidasyona ulaştığını vurguladı. Ayrıca, iç talebi daha ılımlı bir hale getirmeyi hedeflediklerini ve korumalı mevduat enstrümanından çıkmak istediklerini de ekledi.

Gümrük Birliği ile ilgili olarak da Şimşek, bu birliğin günümüz koşullarına uygun olmadığını belirtti ve hizmet ve tarım alanlarında güncellemeler yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Programın orta vadeli bir çaba olduğunu vurgulayan Şimşek, vatandaşların ve işletmelerin gelecekte daha sıkı önlemler alınmaması için yapılan vergi artışlarını anlamaları gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri ile 8,5 milyar dolarlık Türk tahvili satın alma anlaşmasına yaklaşıldığını ve bu yıl sonuna kadar anlaşmanın gerçekleşmesinin muhtemel olduğunu da belirtti.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme