Banvit, kâr payı dağıtımı konusunda kararını açıkladı!

Borsa İstanbul'da işlem gören gıda şirketlerinden Banvit, kâr payı dağıtımı konusunda kararını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamanın detayları haberimizde!

Banvit, kâr payı dağıtımı konusunda kararını açıkladı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketlerden Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayii (BANVT), 2023 yılı kârının dağıtımı konusunda açıklamada bulundu. Şirket, geride bıraktığımız yıl 951,96 milyon TL kâr açıklamıştı. Finansal tablo açıklamasının ardından temettü kararı merak edilen Banvit, bu konuda duyuruda bulundu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcıları bilgilendiren şirket, kâr payı dağıtmama kararı alındığını belirtti. Şirketen yapılan KAP açıklamasında, "Şirketimiz tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" (II-14.1) uyarınca hazırlanan ve Eren Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından bağımsız denetimden geçmiş 01.01.2023-31.12.2023 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarımıza göre 951.965.590,00 TL (VUK kayıtlarına göre 1.047.346.708,13TL) tutarında kar elde edilmiştir. Kar Dağıtım Politikamız, uzun vadeli topluluk ve Şirket stratejilerimiz, yatırım ve finansman politikaları ile karlılık ve nakit durumu dikkate alınarak, Şirketimizin mali yapısının güçlendirilmesi ve finansman ihtiyacı doğmaması amacıyla kar dağıtımı yapılmamasına ve bu hususun 2023 yılı olağan genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." ifadeleri kullanıldı.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme