Bilanço açıklandı, hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul 'da bilanço dönemi devam ediyor. Bazı şirketler de açıkladıkları bilançolar sonrası…

Bilanço açıklandı, hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul‘da bilanço dönemi devam ediyor. Bazı şirketler de açıkladıkları bilançolar sonrası yukarı yönlü hareket ediyor. Geçtiğimiz hafta bilançosunu açıklayan şirketin hisseleri de tavan fiyata yükseldi. İşte detaylar!

Son zamanlarda şirketlerden 2023 yılının 9 ayına ait finansal tablolar gelmeye devam ediyor. Bu şirketlerden biri de 27 Ekim Cuma günü bilançosunu açıklayan Panelsan Çatı ve Cephe Sistemleri (PNLSN) oldu. Şirketin Cuma günün açıklanana bilançosunda iyimser bir hava gören yatırımcılar, pazartesi günü borsa seansının açılmasının ardından PNLSN hisselerinde alıcılı konuma geçti.

Alıcıların baskın olduğu hisse, tavan fiyata yükseldi. 27 Ekim Cuma gününü 53 TL‘den kapatan PNLSN, Pazartesi seans açılışının hemen ardından tavan fiyat olan 58,30 TL’ye yükseldi.

NET KÂRI %155 ARTTI

Panelsan‘ın açıklanan bilançosunda net kârın %155 arttığı görüldü. 2022 yılının aynı döneminde 127,56 milyon TL net kâr açıklayan şirket, bu dönem ise 325,73 milyon TL net kâr duyurdu.

ÖZKAYNAKLAR DA BÜYÜDÜ

Bu yılın 6 aylık bilançosunda 782,61 milyon TL özkaynak açıklayan Panelsan, geçen 3 aylık zaman diliminin ardından bu kalemi 899,33 milyon TL‘ye yükseltti. Panelsan, özkaynaklarını da %15 oranında artırmayı başardı.



YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme