Dev şirket hisse başına 29,76 TL para dağıtacak!

Borsa İstanbul'un önde gelen şirketi, yatırımcılarına kâr payı dağıtacak. Hisse başı brüt 29,76 TL…

Dev şirket hisse başına 29,76 TL para dağıtacak!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un önde gelen şirketi, yatırımcılarına kâr payı dağıtacak. Hisse başı brüt 29,76 TL dağıtılacak olan temettünün detayları haberimizde!

Borsa İstanbul‘da işlem gören şirketler, geçmiş yıllarda elde ettiği kârlarının bir kısmını yatırımcıları ile paylaşmaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri de Türkiye’nin ve otomotiv sektörünün önde gelen şirketlerinden Ford Otomotiv (FROTO) oldu. Geçmiş yıl kârlarından yatırımcılarına temettü dağıtacak olan FROTO‘nun temettü detayları da belli oldu.

HİSSE BAŞINA BRÜT 29,76 TL DAĞITILACAK

Ford Otomotiv, hisse başına brüt 29,76 TL ve net ise 26,78 TL kâr payı dağıtacak. Şirketin temettü dağıtımında %10 stopaj uygulanacak.

Haber

TAM BİR TEMETTÜ ŞİRKETİ

Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri olan Ford Otomotiv, daha önce verdiği düzenli temettülerle dikkat çekiyor. Şirket, son 10 yılda, 19 kez kâr payı dağıtımı gerçekleştirdi. Şirket, neredeyse 6 ayda bir kâr payı dağıtarak yatırımcılarıyla kârını bölüşmeyi bildi. Şirket, bu anlamda tam bir temettü şirketi olarak adından söz ettiriyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme