Bir enerji şirketi daha halka arz kararı aldı!

Borsa İstanbul'da halka arzların ardı arkası kesilmiyor. Bir enerji şirketi daha halka arz kararını…

Bir enerji şirketi daha halka arz kararı aldı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da halka arzların ardı arkası kesilmiyor. Bir enerji şirketi daha halka arz kararını açıkladı. İşte detaylar!

Halka arz furyası devam ediyor. Son zamanlarda birçok şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahnameler yayımlandı. Halka arz onayı bekleyen şirket sayısı günden güne artarken, hemen her gün yeni duyurular da gelmeye devam ediyor. Bu şirketlerden biri daha Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden açıklamada bulundu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Yeşil Yapı Endüstri A.Ş. (YYAPI), %29,90 iştiraki olan Yeşil Global Enerji A.Ş.‘nin halka arz edileceğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yönetim Kurulumuzun 13.03.2023 tarihinde almış olduğu karar istinaden, Şirketimizin %29,90 hissesi oranında iştiraki olan Yeşil Global Enerji A.Ş.‘nin halka arzına yönelik olarak; Şirket Esas Sözleşmesi’nin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu’na yapmış olduğu izin başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu’nun 05.10.2023 tarih ve 58/1286 sayılı toplantısında onaylanmıştır. Yeşil Global Enerji A.Ş. tarafından ilgili izin yazısı ve ekli onaylı tadil metninin 23.10.2023 (bugün) tarihinde tebliğ alındığı şirketimize bildirilmiştir.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme