TAB Gıda'nın borsa işlem tarihi belli oldu!

Borsa İstanbul'un rekortmen şirketi TAB Gıda, merakla beklenen tarihi duyurdu! İşte detaylar…

TAB Gıda'nın borsa işlem tarihi belli oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’un rekortmen şirketi TAB Gıda, merakla beklenen tarihi duyurdu! İşte detaylar!

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan halka arz için onay alan TAB Gıda, talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından Borsa İstanbul’da işleme başlıyor. Halka arzında çifte rekor elde eden şirket, hem TL bazlı en büyük halka arzı gerçekleştirmiş hem de yatırımcı sayısı açısından rekor kırmıştı. 6 milyar 825 milyon TL halka arz büyüklüğüne sahip olan TAB Gıda’ya, 5 milyon 185 bin 61 yatırımcıdan talep gelmişti.

Borsada rekorlara imza atan şirketin, şimdi ise diğer halka arz şirketler gibi tavan serisi yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor. 130 TL fiyattan halka arz edilen TAB Gıda, bireysel yatırımcılara 8-9 lot dağıtımı gerçekleştirmişti. Şirketin halka arzına katılan bireysel yatırımcılar, 8-9 lota karşılık 1.040-1.170 TL değerinde pay sahibi oldu.

Halka arzın tamamlanmasının ardından merakla beklenen işlem tarihi de belli oldu. TAB Gıda’dan yapılan açıklamada, halka arz edilen payların 26 Ekim tarihinde Borsa İstanbul’da işleme başlayacağı belirtildi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

“TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.‘nin (Şirket) 52.500.000 TL nominal değerli paylarının halka arzı tamamlanmış olup, Şirketin sermayesini temsil eden 261.292.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi’nin 8’inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır. Halka arz edilen Şirket payları 26/10/2023 tarihinden itibaren Yıldız Pazar’da 130 TL/pay baz fiyat, “TABGD.E” kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir.”


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.


Bakmadan Geçme