BofA 3 milyondan fazla aldı, halka arz hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul'un yeni halka arz şirketlerinden Mogan Enerji Yatırım Holding (MOGAN), tavan serisini bozmuştu. Bank of America (BofA) üzerinden 3 milyondan fazla MOGAN alımı yapıldı. Hisse yeniden tavan oldu.

BofA 3 milyondan fazla aldı, halka arz hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 29 Şubat 2024 tarihinde Mogan Enerji Yatırım Holding'in halka arzına onay vermişti. Şirket, talep toplama işlemlerinin tamamlanmasının ardından 7 Mart 2024 tarihinde Borsa İstanbul'da işleme başladı. Mogan Enerji'nin halka arz edilen payları, 5. işlem günü olan 13 Mart tarihinde tavan serisini bozdu. Ancak MOGAN payları yeniden yükselişe geçerek günmü tavan fiyattan kapattı. 

BOFA YÜKLÜ ALIM YAPTI!

Aynı senaryonun 14 Mart tarihinde de yaşanması ile hisse yeniden tavan fiyata yükseldi. MOGAN'da en çok alım yapılan aracı kurum ise dünyanın önde gelen kurumlarından Bank of America (BofA) oldu. BofA üzerinden 3 milyondan fazla MOGAN alımı gerçekleştirildi. MOGAN tahtasında en çok alım yapılan kurum 3.097.490 lot ile BofA olurken, ikinci sırada A1 Capital ve üçüncü sırada ise İş Yatırım yer aldı.

YÜZDE 75'TEN FAZLA KAZANDIRDI!

MOGAN Enerji'nin halka arz edilen payları, 7 Mart 2024 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Halka arz fiyatı 11,33 TL olan MOGAN, 14 Mart tarihinde gördüğü tavan fiyat ile (20,04 TL) yatırımcılarına %75'in üzerinde getiri sağladı. 

BofA 3 milyondan fazla aldı, halka arz hisse tavan oldu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme