BofA, rekor bilanço açıklayan enerji şirketinin hissesini topladı!

Borsa İstanbul'da işlem gören enerji şirketlerinden Akfen Yenilenebilir Enerji, 2023 yılının bilançosunu açıkladı. Rekor bilanço sonrası Bank of America (BofA) yüklü miktarda AKFYE hissesi topladı. İşte detaylar!

BofA, rekor bilanço açıklayan enerji şirketinin hissesini topladı!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketler, açıkladıklarında finansal tablolarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Kimi şirketler beklentileri karşılamayınca hisselerinde düşüş görülüyor. Birçok şirket ise rekor kârlılık ve özkaynak yükselişleri ile bu verileri hisselerine de yansıtıyor. Akfen Yenilenebilir Enerji de açıkladığı finansal tablo ile yükseliş geçen şirketlerden biri oldu. Zarardan kâra geçen şirket, özkaynaklarında da yükseliş gösterdi. AKFYE hisseleri de bu verilerden olumlu etkilendi.

ZARARDAN KÂRA GEÇTİ, ÖZKAYNAKLARINI YÜKSELTTİ!

2022 yılında 4,93 milyar TL büyüklüğünde satış rakamı açıklayan Akfen Yenilenebilir Enerji, 2023 yılında ise 4,36 milyar TL'lik satış yaptı. Şirketin satışları, önceki yıla göre yaklaşık %12'lik düşüş gösterdi.

Önceki yıl 1,57 milyar TL zarar açıklayan Akfen Yenilenebilir Enerji, 2023 yılında ise 4,55 milyar TL net kâr elde etti. Şirket, zarardan kâra geçmiş oldu.

Öte yandan Akfen Yenilenebilir Enerji'nin 2023 yılı üçüncü çeyreğinde özkaynakları 4,67 milyar TL şeklinde açıklanmıştı. Şirketin yılın son çeyreğindeki özkaynakları ise 20,37 milyar TL oldu. Akfen Yenilenebilir Enerji'nin özkaynakları önceki çeyreğe göre yaklaşık %336 yükselmiş oldu.

BOFA TOPLADI HİSSE TAVAN OLDU!

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bilanço açıklamasının ardından Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri tavan fiyata yükseldi. Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarındna Bank of America üzerinden 760 binin üzerinde AKFYE hissesi alındı. BofA'yı, 733 binin üzerinde lot alımı ile A1 Capital, 353 binin üzerinde lot alımı ile de İnfo Yatırım takip etti.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme