BofA yüzde 30 düşen teknoloji hissesini topladı, hisse tavan oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerden Aztek Teknoloji (AZTEK) hisseleri, son günlerde düşüş göstermişti. Bank of America'nın yüklü alım yaptığı AZTEK payları bugün tavan fiyata yükseldi.

BofA yüzde 30 düşen teknoloji hissesini topladı, hisse tavan oldu!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul'un teknoloji şirketlerinden Aztek Teknoloji (AZTEK), geçtiğimiz günlerde 2023 yılının 12 aylık finansal tablosunu açıklamıştı. Şirketin 13 Mart tarihinde açıkladığı bilançonun ardından AZTEK payları Borsa İstanbul'da düşüşe geçmişti. Yaklaşık %30 değer kaybeden AZTEK hissesinde Bank of America devreye girerek yüklü alım yaptı ve hisseyi tavana götürdü.

AZTEK BİLANÇO DETAYLARI

Aztek Teknoloji, 2023 yılının 12 aylık finansal tablosunu sizler için daha önce değerlendirmiştik. Yeniden özetlemek gerekirse şirket; 2023/12 bilançosunda (önceki yıla göre yaklaşık %70 artış gösteren) 285,26 milyon TL net kâr açıkladı. Öte yandan 1,32 milyar TL özkaynak açıklayan AZTEK'in son bilançosundaki satışları da 5,98 milyar TL oldu.

BİLANÇO SONRASI %30 DÜŞTÜ!

AZTEK, bilançosunu 13 Mart seans kapanışı sonrasında açıklamıştı. Şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören payları o günü 155,50 TL'den kapatmıştı. Bilançonun ardından düşüşe geçen AZTEK, 21 Mart 2024 tarihli seansı ise 108 TL'den kapattı. Hisse, bu tarihler ve fiyatlar arasında yaklaşık %30 düşüş göstermişti.

BofA yüzde 30 düşen teknoloji hissesini topladı, hisse tavan oldu!

BANK OF AMERICA DEVREYE GİRDİ!

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Bank of America, bilanço sonrası düşüş gösteren Aztek Teknoloji Ürünleri hisselerinde yüklü alım yaptı. 22 Mart tarihinde saat 15.45 itibariyle en çok AZTEK alımı yapılan kurum BofA oldu. Bu banka üzerindne 66 binin üzerinde lot alımı gerçekleştirildi. Hisse tavan fiyata yükselerek 118,80 TL'yi gördü.BofA yüzde 30 düşen teknoloji hissesini topladı, hisse tavan oldu!


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme