Bor Şeker katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2024 yılının ilk halka arzlarını açıkladı. Bu şirketlerden biri de Bor Şeker oldu. Bor Şeker halka arz talep toplama ne zaman, katılım endeksine uygun mu, borsada ne zaman işlem görecek? Bor Şeker kişi başı kaç lot düşer?

Bor Şeker katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da bir şeker fabrikası daha geliyor. SPK 31 Ocak 2024 tarihli bültende 2 şirkete halka arz için onay verdi. SPK’dan halka arz onayı alan şirketler, Bor Şeker ve Pasifik Teknoloji oldu. Halka arzları büyük bir merakla bekleyen yatırımcılar, katılmak istedikleri halka arz şirketlerin detaylarını araştırmaya koyuldu. Merak edilen konuların başında ise lot dağılımı ve katılım endeksi geliyor. Gelin, Bor Şeker’in halka arz detaylarını birlikte inceleyelim.

BOR ŞEKER HALKA ARZ KAÇ LOT DÜŞER?

Bor Şeker’in halka arzında toplam 70.000.000 lot satışa sunulacak. Şirketin halka arzında bireysel yatırımcıların yanı sıra çalışanlara ve çiftçilere eşit dağıtım yöntemi uygulanacak.

70.000.000 lotun 41.300.000 adedi, bireysel yatırımcılar için tahsis edildi.

BOR ŞEKER HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

Bor Şeker’in halka arz fiyatı 26,54 TL şeklinde açıklandı. Şirketin halka arz büyüklüğü ise 70.000.000 lotun başarılı bir şekilde halka arz edilmesi halinde 1,85 milyar TL olacak.

BOR ŞEKER HALKA ARZ NE ZAMAN?

Bor Şeker’in halka arzında talep toplama tarihleri, 7-8-9 Şubat 2024 olarak belirlendi. Şirket, bu tarihlerde 3 iş günü boyunca saat 09.00-17.00 arasında talep toplama işlemlerini gerçekleştirerek halka arz olacak.

BOR ŞEKER KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Bor Şeker’in SPK onaylı izahnamesinin yayımlanmasının ardından Katılım Endeksi'nde yer alıp almayacağı da belli oldu. Bor Şeker, Katılım Endeksi'ne uygun. BORSK hisseleri, borsada işleme başlamasının ardından Katılım Endeksi'nde listelenecek.

Android Uygulama Linki

iOS Uygulama Linki


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme