Borsa İstanbul'da 1 hisseye tedbir getirildi!

Borsa İstanbul'da 17 Nisan tarihli seans kapandı. Seans kapanışının ardından açıklamada bulunan Borsa İstanbul, 1 hisseye tedbir getirildiğini duyurdu. Tedbir gelen hisse ve diğer detaylar haberimizde!

Borsa İstanbul'da 1 hisseye tedbir getirildi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güne sert yükselişle başlayan Borsa İstanbul endeksi, seansı düşüşle kapattı. Seans kapanışının ardından Borsa İstanbul'dan açıklama geldi. Kurum'dan yapılan açıklamada, 1 hissenin tedbir kapsamına alındığı belirtildi. Borsada tedbir gelen hisse ise son zamanlarda agresif yükselişi ile dikkat çeken Akdeniz Yatırım Holding (AKYHO) oldu. 

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, 17 Mayıs seans sonuna kadar AKYHO paylarına emir paketi tedbiri getirildiği belirtildi. Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Akdeniz Yatırım Holding A.Ş. (AKYHO.E) payında 18/04/2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Emir Paketi" tedbiri uygulanacaktır. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. Tedbirin uygulanacağı son tarih 17/05/2024'tür." denildi.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme