Borsa İstanbul'dan KOTON açıklaması!

Borsa İstanbul, halka arz edilmesinin ardından işleme başlayacak olan KOTON hakkında açıklamada bulundu. İşte Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamanın detayları!

Borsa İstanbul'dan KOTON açıklaması!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 25 Nisan 2024 tarihinde Koton Mağazacılık (KOTON) halka arzını onaylamıştı. Koton, 30 Nisan ile 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde yatırımcılardan talep topladı. Koton'un talep toplama işlemlerinin tamamlanması ile birlikte şirket, borsada işleme başlayacağı tarihi de duyurmuştu. Yatırımcılara açıklamada bulunan Koton, halka arz edilen payların 10 Mayıs 2024 Cuma günü Borsa İstanbul'da işleme başlayacağını belirtmişti.

KOTON payları, 10 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan gong töreninin ardından Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.

BORSA İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA!

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden KOTON hisseleri hakkında açıklamada bulundu. BIST'ten yapılan açıklamada, KOTON hisselerinin yer alacağı endeksler yatırımcılarla paylaşıldı. Yapılan açıklamanın tamamında ise, "KOTON MAGAZACILIK payları, 10/05/2024 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacağından, söz konusu tarihten itibaren BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Yıldız, BIST Halka Arz, BIST Katılım Tüm, BIST Hizmetler ve BIST Ticaret endeksleri kapsamına dahil edilecek olup, endekslerin hesaplanmasında şirketin paylarının sayısı 829.650.000, fiili dolaşımdaki pay oranı ise %16 olarak dikkate alınacaktır." ifadelerine yer verildi.

İŞTE KOTON PAYLARININ YER ALACAĞI ENDEKSLER

Borsa İstanbul'dan KOTON açıklaması!

Kaynak - Fotoğraf: Kamuyu Aydınlatma Platformu

Bakmadan Geçme