Borsa İstanbul'da bu 2 hissenin yasağı bugün sona eriyor!

Borsa İstanbul'da payları işlem gören şirketlerden Enerya Enerji (ENERY) ve Milpa Ticari ve Sınai…

Borsa İstanbul'da bu 2 hissenin yasağı bugün sona eriyor!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da payları işlem gören şirketlerden Enerya Enerji (ENERY) ve Milpa Ticari ve Sınai Ürünler (MIPAZ) hisselerine, Eylül ayında tedbir getirilmişti. Her iki hissenin tedbiri de bugün seans sonu itibariyle sona eriyor.

VBTS (Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi) çerçevesinde geçtiğimiz Eylül ayında uygulanan tedbir kararlarının ardından, bugün itibariyle iki hissenin bu yasakları sona eriyor.

Borsa İstanbul, 2 farklı hisse senedi için uyguladığı brüt takas ve açığa satış yasaklarını seans sonunda kaldırma kararı aldı. Bu gelişme, yatırımcıların söz konusu hisselerle ilgili emir iletimlerini normal koşullarda gerçekleştirebilmelerine olanak sağlayacak.

Enerya Enerji Brüt Takas Sona Eriyor

Borsa İstanbul, Enerya Enerji A.Ş. (ENERY) hisseleri için uygulanan brüt takas yasağını 4 Ekim 2023 Çarşamba günü seans sonunda kaldırıyor.

Milpa Brüt Takas Sona Eriyor

Borsa İstanbul, Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MIPAZ) hisseleri için uygulanan brüt takas, kredili alım, açığa satış ve tek fiyat emir paketi yasaklarını 4 Ekim 2023 Çarşamba günü seans sonunda kaldırma kararı almıştır. Bu kararla birlikte, bu hisselerle ilgili normal işlem koşulları yeniden geçerli olacak.

Bakmadan Geçme