Borsada Kayseri rüzgârı! Listeye bir şirket daha eklendi!

Borsa İstanbul'da Kayseri rüzgârı esmeye başladı. Kayserili bir şirket daha halka arz başvurusunda bulundu. İşte detaylar!

Borsada Kayseri rüzgârı! Listeye bir şirket daha eklendi!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da son yıllarda Kayserili şirketler artış göstermeye başladı. Daha önce Borsa İstanbul’da işlem gören Kayseri şirketlerinin arasına son olarak Mega Metal eklenmişti. BIST Kayseri endeksinde yer alan şirket sayısı ise MEGMT ile birlikte 11’e yükseldi. Yakın zamanda listeye eklenen şirketler ise MEGMT’nin dışında KAYSE ve RNPOL olmuştu.

Borsada Kayseri rüzgârı! Listeye bir şirket daha eklendi!

BU KEZ DE MEYSU HALKA ARZ BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Kayseri’nin dikkat çeken gıda şirketlerinden biri olan Meysu Gıda da halka arz başvurusunu yaptı. Şirketin halka arzı için hazırlanan taslak izahname, yayımlanarak Sermaye Piyasası Kurulu’na da gönderildi.

Meysu, 30.000.000 lot sermaye artırımı ve 13.000.000 lot ortak satışı olmak üzere toplam 43.000.000 lotun halka arzına hazırlanıyor. Şirketin halka arzında bireysel yatırımcılara, bayilere ve grup çalışanlarına eşit dağıtım yöntemi uygulanacak.

Tahsisat oranlarına da taslak izahnamede yer veren MEYSU’nun tahsisat gruplarına göre lot sayısı şu şekilde olacak:

Grup Çalışanları ve Bayiler: 860.000 Lot (%2)

Bireysel Yatırımcı: 27.950.000 Lot (%65)

Kurumsal Yatırımcı: 14.190.000 (%33)

MEYSU FONU NEREDE KULLANACAK?

Meysu Gıda’nın taslak izahnamesinde yer alan bilgilere göre; 30.000.000 nominal değerli sermaye artırımından elde edilecek olan fonun kullanım şekli ise şu şekilde açıklandı:

İncesu OSB'de Bulunan Fabrikaya İlave Meyve Suyu Konsantre Hattı Kurulması: %20-30

İncesu OSB'de Bulunan Fabrikaya İlave Meyve Suyu Pulp Hattı Kurulması: %20-30

İşletme Sermayesi: %20-30

Kayseri OSB'de Bulunan Fabrikanın Kapasite ve Verimlilik Artışına Yönelik Yatırım: %5-15

ONAY BEKLEYEN KAYSERİLİ ŞİRKET SAYISI 4!

Borsa İstanbul’da işlem gören 11 Kayserili şirketin dışında 4 şirket de Sermaye Piyasası Kurulu’na halka arz başvurusunda bulundu ve onay bekliyor. Bu şirketler ise Çavuşoğlu Demir Çelik, Mega Metal, Arkopa Ahşap ve Meysu Gıda şeklinde dikkat çekiyor.


YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Bakmadan Geçme