Borsada yatırımcı sayısı tersine döndü!

Borsa İstanbul'da son haftalarda yatırımcı sayısı düşüş gösteriyordu. Endeksin yükselişe geçmesinin…

Borsada yatırımcı sayısı tersine döndü!
BİZİ GOOGLE NEWS'TE TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul’da son haftalarda yatırımcı sayısı düşüş gösteriyordu. Endeksin yükselişe geçmesinin ardından yatırımcı sayısı da bu ivmeye ayak uydurdu. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre pay senedi yatırımcı sayısı, geçtiğimiz hafta 4 milyon 410 bin 296’dan 4 milyon 419 bin 206’ya yükseldi.

Borsa İstanbul’da 6 Şubat 2023 depremi ile birlikte düşüş başlamıştı. Daha sona ise Türkiye’nin genel seçimlere gitmesi, bu düşüşü adeta körüklemişti.

Borsada görülen bu düşüş ile birlikte, yatırımcı sayısında da düşüş gözlenmişti. Öte yandan hisse senetlerinin yanı sıra halka arz olan şirketlerin tavan serisini eskiye nazaran erken bozması da yatırımcıları adeta küstürmüştü.

Gelinen süreçte ise borsada yatırımcı sayısı düşüşünün durduğu ve geçtiğimiz hafta da tersine döndüğü görüldü. 14 Temmuz tarihinde tamamlanan haftada, yatırımcı sayısı 8 bin kişiden fazla yükseliş gösterdi.

Pay senedi yatırımcı sayısı, son üç haftada 353 bin 698 kişi azalmıştı.

Verilere göre bakiyeli yatırımcı sayısı ise 7,47 milyon seviyesinde.

Haber

BORSA YÜKSELDİ

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, en düşük 6.228,19 ve en yüksek 6.446,01 puanı gördükten sonra haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 4,05 artarak 6.437,74 puandan tamamladı.


Bakmadan Geçme